Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Zestaw studyjny co o tym myslicie??

Domyślnie Zestaw studyjny co o tym myslicie??

Witam wszystkich, jestem nowy na forum i jako moj pierwszy post chcialbym sie zapytac kolegow-kolezanek z duzym doswiadczeniem, o zdanie na temat zestawu ktory znalazlem na aukcjii, czy jest warte swieczki, czy nie?

900w Flash kit Photography Studio Strobe light 3 x 300w flash heads | eBay

Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich

mk
    Guest

Domyślnie Odp: Zestaw studyjny co o tym myslicie??

Do małego "studio" domowego starczy według mnie, choć 300W to mało jak dla mnie, choć sam posiadam jedną lampkę 300 W Quantuum to nadal uważam, że to mało i dlatego zainwestowałem w coś mocniejszego. Firma krzak niestety więc nie mogę powiedzieć nic o niej. Jeśli jesteś mało wymagający i chcesz się pobawić na początek w studio to kupuj ; )!

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Do małego "studio" domowego starczy według mnie, choć 300W to mało jak dla mnie, choć sam posiadam jedną lampkę 300 W Quantuum to nadal uważam, że to mało i dlatego zainwestowałem w coś mocniejszego. Firma krzak niestety więc nie mogę powiedzieć nic o niej. Jeśli jesteś mało wymagający i chcesz się pobawić na początek w studio to kupuj ; )!

Ok super, a takie pytanko jesli juz bym mial kupic cos konkretniejszego, to o jakiej mocy?? 500w czy juz leciec do 1000w?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Ja bym zainteresował się lampkami youngnao czy jak tam się to pisze
    Moim zdaniem pewniejsze niż te lampy niewiadomego pochodzenia
    A na początek mi np wystarczają Chociaż teraz kupuje 600Ws żeby choć trochę pograć ze słońcem

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Ja bym zainteresował się lampkami youngnao czy jak tam się to pisze
    Moim zdaniem pewniejsze niż te lampy niewiadomego pochodzenia
    A na początek mi np wystarczają Chociaż teraz kupuje 600Ws żeby choć trochę pograć ze słońcem

No ja uzywam lampy blyskowej Godox TT520 ThinkLite SpeedLite i powiem ci ze nie moge nazekac ale tez nie moge chwalic, poniewaz dlugosc blysku max jest tylko 1/250s wiec kiepsko

Wiec ta o ktorej ty mowisz pewnie jest podobna, ale dziekuje za odpowiedz

mk
    Guest

Jak tak bardzo chcesz lampy studyjne to popatrz na Quantuum R+600 + do tego jakiś modyfikator, możesz bawić się w sofboxy (polecam jak największe by się nie bawić... sam posiadam 60x60 i wiem, że to czasem mało...), parasole sferyczne (droższa sprawa ale genialna!!), parasole dyfuzyjne itp ; ) Bardziej mobilnie możesz pomyśleć o Fomeiu panther mini 600 pro - posiadam, chwalę sobie pracę z tą lampką ; ) Może jeszcze powiesz nam do czego chcesz tych lamp używać bo to jest też ważne...

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Jak tak bardzo chcesz lampy studyjne to popatrz na Quantuum R+600 + do tego jakiś modyfikator, możesz bawić się w sofboxy (polecam jak największe by się nie bawić... sam posiadam 60x60 i wiem, że to czasem mało...), parasole sferyczne (droższa sprawa ale genialna!!), parasole dyfuzyjne itp ; ) Bardziej mobilnie możesz pomyśleć o Fomeiu panther mini 600 pro - posiadam, chwalę sobie pracę z tą lampką ; ) Może jeszcze powiesz nam do czego chcesz tych lamp używać bo to jest też ważne...
    Chcialbym u siebie w miescie moze za jakis rok otworzyc swoje wlasne studio, wiec dlatego zbieram informacje i zadaje pytania, do was ogarnietych juz ludzi co z czym sie je. Ale na poczatek, to wiecie trzeba sie liczyc z pieniazkiem, a dopiero jak wszystko sie juz rozkreci to Upgrade sie zrobi. Ale naprawde bardzo wam dziekuje za odpowiedzi, czekam na wiecej propozycji z przyjemnoscia je przeczytam

--- Kolejny post ---

To jest flash ktorego uzywam

http://www.ebay.co.uk/itm/TT520-Flas...item3a75318028

i wedlug danych technicznych:

Dlugosc blysku jest 1/800s~ 1/2000s a mi juz z migawka 1/320s mam pol klatki zasloniete przeslona.

Początki nałogu

Czy na pewno tu chodzi o jednostkę Ws?
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Czy na pewno tu chodzi o jednostkę Ws?
    No ja nie wiem, ale tak podane wiec, jak wiesz to prosilbym o podpowiedz i wyjasnienie, bardzo bym prosil

Początki nałogu

Jeżeli nie ma użytych jednostek Ws, może to oznaczać po prostu, że to są lampy światła stałego [??] o mocy 300W.
    Jeżeli chcesz wystartować z usługami komercyjnymi, kup raczej coś poważnego (i niestety, droższego).
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów