Zamieszczone przez KMV10
Czyżby w naszym kraju było takie małe zainteresowanie obiektywami Tamrona?
Zamieszczone przez KMV10
Czyżby w naszym kraju było takie małe zainteresowanie obiektywami Tamrona?
Myślę że zainteresowanie jest duże , jednak cana oferowana na rynku polskim byłaby niekonkurencyjna. Cichy ma tańsze i ostrzejsze :-) :-) :-)Zamieszczone przez aptur
To chyba nie jest takie proste. Gdyby przeskalować też odległość tylnej soczewki od matrycy to by grało... A tak z umiarkowanego retrofokusa trzeba zrobić mocno retrofokalne szkło (na krótkiej ogniskowej). Ciekaw jestem jakości optycznej.Zamieszczone przez KuchateK
Otóż toZamieszczone przez KuchateK
![]()
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Przez długi czas wyłącznym przedstawicielem na Polskę firmy Tamron była sieć sklepów Fotojoker. W tej chwili chyba "wyprzedają" swoje zapasy.Zamieszczone przez KMV10
Jeszcze jakieś pół roku temu pod adresem tamron.pl była firma, która była przedstawicielem Tamrona (tak przynajmniej się przedstawiali). Teraz "strona w przebudowie".
W grudniu rozmawiałem z właścicielem Foto Netu. Nie polecał Tamronówz uwagi na kiepski serwis (według niego, jego brak), ale powiedział, że kwestia przedstawicielstwa "włąśnie się rostrzyga".
BTW Cichy, może wylazłbyś z "szarej strefy";-) i zaoferował swoje usługi Tamron Europe? W końcu masz duże zasługi w "krzewieniu" tej marki w Polsce.
Jak to nic orginalnosci filtr 62mm a w Sigmie 58mmZamieszczone przez KuchateK
![]()
niekoniecznie. fi62 jest juz wczesniej uzywane w Tamronie (nie szukajac daleko - w 70-300 LD Macro). poza tym jest bardzo popularnym rozmiarem filtra wsrod obiektywow Nikkora. i Minolty. w odroznieniu od 58, ktore jest powszechne w Canonie.Zamieszczone przez gwozdzt
nie jest to moze tak popularny rozmiar filtra obecnie jak fi58 i fi67, ale nie demonizowalbym. zreszta, szklo jest pelnoklatkowe i ide o zaklad, ze filtry fi58 przez redukcje w dol spokojnie dzialaja. przez przyklad: w takiej Sigmie 70-300 mozna spokojnie uzywac fi55![]()
z tego co pisza ten ma 67mm czyli tyle ile 28-75, jako uzytkownik cropa szczerze mowiac jesli obiektyw bedzie jakosciowo taki jak 28-75, to prosze panstwa, moje 17-35 i 28-75 beda czekac na nowego wlasciciela, ( chyba ze 5d sobie sprawie ) nie to zebym nie byl zadowolony ale uzywam ich pol na pol i przekladanie troche mnie meczy![]()