Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Jak wysłać paczkę kurierem?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jak wysłać paczkę kurierem?

Wysyłałem tym ubezpieczone:

Polkurier.pl

przy wysyłce sprzętu za tysiące PLN nie ma co kilku PLN skąpić. Więc ubezpieczyć i się nie przejmować. Nie zgubią.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    .. a kierowca mowi, ze pierwszy raz slyszy o jakiejs paczce
    Eeee tam. Od dawna korzystam z tego rozwiązania, gdzie jedna osoba zostawia kierowcy paczke oraz 10-20zł, a druga odbiera ją kilka godzin później i kilkaset kilometrów dalej. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby kierowca odstawił jakiś numer.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Unikaj UPS, ostatnio cyrki wyprawiaja po wprowadzeniu laserowych pomiarow paczek..
    Ciekawe bo to jedna z moim zdaniem najlepiej działających u nas firm kurierskich (sprawdzone na setkach przesyłek) - jakże łatwo się obsmarowuje kogoś w internecie .
    Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Jak prywatnie wysyłam przez stronę kurjerzy.pl . Przewoźnika masz do wyboru .
    Też polecam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe bo to jedna z moim zdaniem najlepiej działających u nas firm kurierskich (sprawdzone na setkach przesyłek) - jakże łatwo się obsmarowuje kogoś w internecie .
    Doczytaj jakie numery dzieją sie z korektami faktur za pierwsze miesiace dzialania nowego systemu pomiaru paczek. Mnostwo firm dostalo zawyzone faktura na kilkadziesiat tys. zł. To nie kwestia smarowania w internecie, tylko faktycznego stanu rzeczy.

§ Oszustwo przez UPS - Zawyżenie kosztów za wysyłki

Znam osobiscie dwie firmy ktore tez to dotknelo. Przy malych paczuszkach roznica nie jest duza, ale przy duzy gabarytach roznica na jednej paczce potrafi dojsc do kilkuset zl .. reklamacje nic nie dają.

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Ja po przykrych doświadczeniach z kurierami różnej maści wróciłem do narodowego operatora, czyli Poczty Polskiej.
    A miesiąc temu wprowadzili mnie w lekkie osłupienie... plecak wysłany o godz. 19 w Łodzi, dotarł do mnie, do domu, przed godziną 9 rano następnego dnia.
    Nie miałem jeszcze przypadku żeby mi coś wcięło ale pewnie zdarza się.
    Rekord w czasie doręczania pobił DHL... paczka z Ciechanowa (około 80km) dotarła do mnie po ponad 3 tygodniach, została znaleziona dopiero podczas sprzątania samochodu ;-)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nu, rozwinięcie skrótu UPS na United Package Smashers wziął się oczywiście z niczego ;-)
    Z tą firmą akurat ja osobiście problemów nie miałem, ale pewnie dlatego, że jestem wyłącznie odbiorcą przesyłek nadawanych za jej pośrednictwem.

Generalnie nie ma na rynku firm bezproblemowych (testowałem K-EX, Siódemkę, Szybką Paczkę/PDP, DHL), ale najmniej problemów sprawia jednak DHL.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Kiedyś odbierałam osobiście obiektyw z Allegro dla kolegi, bo sprzedawca był z Gdańska.
    Kolega zażyczył sobie wysyłki zwykłą (nieubezpieczoną) paczką na poczcie.
    Nie wiem, czy bym się osobiście na coś takiego zdecydowała, ale ;-)
    Chyba nigdy nie zapakowałam niczego tak pancernie. Doszło bez problemów za jakieś 15zł chyba.

Z nadawaniem detalicznym miałam kontakt tylko przy dokumentach -- najtaniej i najelastyczniej wychodził DHL.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Chyba nigdy nie zapakowałam niczego tak pancernie. Doszło bez problemów za jakieś 15zł chyba.
    I tu jest chyba sedno :smile:
    Małe mam doświadczenia, ale jakieś mam - wysyłałem pięć razy sprzedawane obiektywy Pocztą Polską paczką priorytetową nieubezpieczoną (wg życzenia kupującego) i pięć razy doszły bez uszczczerbku. Co prawda za każdym razem zużyłem ładnych kilka metrów folii bąbelkowej i nie wkładałem w najmniejsze mozliwe pudełko. I za każdym razem była odpowiedź, że odbiorca co prawda się wsciekał przy rozpakowywaniu, ale szkło w środku było caluteńkie
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Początki nałogu Awatar fotokor1

Bardzo często korzystam z DHL, wysyłka / odbiór, niestety moje paczki wysyłane zasze oscylują w okolicy 40 zł. czy to obiektyw lub inny towar duży czy mały, kurier z reguły dostarcza paczkę na czas ale do sąsiadów (co mi osobiście pasuje z uwagi na to, że w godzinach rannych -pracuję, z tym że bez powiadomienia że tam właśnie u nich zostawił), ostatnio bolączką jest to że dając nr do kontaktu - kontaktu tego nie ma i jak trafię na kuriera, który jednak nie zostawił u sąsiadów, to paczka kursuje pomiędzy magazynem i moim adresem kilkakrotnie co wydłuża czas, w zależności od stanu psychucznego pani w centrali magazynów bywa różnie od awantury po grzeczną rozmowę z podaniem namiarów na kuriera ale generalnie nie narzekam na DHL.
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

ja polecam jednak pocztę, bo przede wszystkim jest tańsza, a niewiele wolniejsza, a przesyłkę można odebrać na poczcie, jak nie trafi się na listonosza
    w kurierami mam złe doświadczenia - kiedyś zniszczyli wszystkie odbitki wysłane na wystawę i nie wzięli za to żadnej odpowiedzialności
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów