Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Jak wysłać paczkę kurierem?

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Jak wysłać paczkę kurierem?

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta
    Zanim zacząłem szukać sam nie spodziewałem się,ile ludzi może być z kurierów niezadowolonych.
    Ty tak na powaznie? A czego spodziewasz sie po opiniach w internecie? Jestes np. na tym forum i jeszcze tego nie dostrzegasz? Jesli na temat czegos pojawiaja sie glosy to sa to przewaznie glosy negatywne. Taka cecha ludzi - lubimy dzielic sie doswiadczeniami, zwlaszcza tymi zlymi. A gdy wszystko dziala lub jest sie z czegos zadowolonym malo kto zaklada watek "Nie mam problemow z X" ... Przypatrz sie ile jest u nas watkow "problemy" a ile "nie mam problemow" i wyciagnij wnioski na temat czerpania opinii z internetu
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 19-12-2012 o 13:48

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ty tak na powaznie? A czego spodziewasz sie po opiniach w internecie? Jestes np. na tym forum i jeszcze tego nie dostrzegasz? Jesli na temat czegos pojawiaja sie glosy to sa to przewaznie glosy negatywne. Taka cecha ludzi - lubimy dzielic sie doswiadczeniami, zwlaszcza tymi zlymi. A gdy wszystko dziala lub jest sie z czegos zadowolonym malo kto zaklada watek "Nie mam problemow z X" ... Przypatrz sie ile jest u nas watkow "problemy" a ile "nie mam problemow" i wyciagnij wnioski na temat czerpania opinii z internetu
    Wiadomo,że wszystko trzeba brać z przymrużeniem oka
    Jednak jeśli pojawiają się komentarze negatywne, często i w dużych ilościach, to coś w tym jest
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta
    Wiadomo,że wszystko trzeba brać z przymrużeniem oka
    Jednak jeśli pojawiają się komentarze negatywne, często i w dużych ilościach, to coś w tym jest
    Mi się jednak wydaje ze powinienes przestac zglebiac az tak bardzo temat, bo skonczy sie na tym ze paczki dowieziesz osobiscie
    Skup sie na cenie, reszta we wszystkich firmach kurierskich jest porownywalna.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Ja zawsze korzystam z wysylajtaniej.pl (K-EX i UPS). I nigdy nie miałem problemów. Jedynie co to długo czekałem na pieniądze za anulowaną transakcję, ale wszystko jest opisane w regulaminie.
    Koszt paczki do 30kg ubezpieczonej chyba do 10000 (na więcej jeszcze nie ubezpieczałem) ~22 zł.
    Wysyłałem przez nich już drukarki, komputer, monitory, sprzęt foto i zawsze było ok.

Ostatnio wysłałem kilka paczek z obiektywami za pośrednictwem superpaczka.pl. Finalnie obsługiwał mnie kurier DPD i jak na razie nie było z tym żadnych problemów. Zamawiasz usługę via www, płacisz, drukujesz list i czekasz na kuriera. Średni koszt oscylował w granicach 20PLN, a ubezpieczona paczka na kwotę ponad 10k PLN jakieś 42PLN. Oczywiście nigdy się nie wie, na jakiego kuriera-kombinatora trafi twoja paczka przy dostarczaniu do odbiorcy. I oczywiście nie ma co liczyć, że sortownie i kurierzy będą respektować naklejone ostrzeżenia o delikatnej zawartości. W tym temacie lepiej liczyć na siebie i pancernie zapakować towar, nawet kosztem kliku PLN więcej za dodatkowy gabaryt czy wagę.
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez shutter Zobacz posta
    Ostatnio wysłałem kilka paczek z obiektywami za pośrednictwem superpaczka.pl. Finalnie obsługiwał mnie kurier DPD i jak na razie nie było z tym żadnych problemów.
    Ja mam właśnie przed sobą protokół szkody wystawiony 8 listopada. Do tej pory zero informacji, a spróbuj się dodzwonić (drugi dzień próbuję)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Www.tani-kurier.pl albo inne podobne.

Kupuję bardzo dużo przez net. Kurier jest tańszy niż 15 km własnym autem do supermarketu tylko po to, żeby się dowiedzieć ...nie ma, nie było i nie będzie.... Do tej pory nie miałem najmniejszego problemu z żadną z firm kurierskich. Tak, są lepsze i gorsze ale bardziej zależy to od ludzi tam pracujących a nie od firmy. Wysyłając najczęściej korzystam z GLS bo mam najbliżej.

Jak chcesz pisać pracę naukową to, zdaje się, TNT ma najniższy odsetek zgubionych paczek. Niestety są też nieco drodzy...

Podpisuję się pod tym co napisał Czacha.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony

po wpłacie na konto - o ile lokalizacja odbiorcy na to pozwala - polecam przesyłkę konduktorską PKP
    dostajesz pokwitowanie a odebrać może tylko osoba posiadająca dokument tożsamości
    dodatkowo możesz napomknąć panu konduktorowi żeby sprawdził dowód osobisty odbiorcy
    kupujący odbiera, kwituje odbiór i już
    nie raz wysyłałem w taki sposób różne wartościowe rzeczy, plus jest taki że nikt tym nie rzuca
    i w krótkim czasie kupujący ma zakupiony przedmiot do odebrania

wada - trzeba podjechać na dworzec kolejowy

w przypadku paczki takiej wielkości jak obiektyw - bez problemu dogadasz się też z kierowcą PKS,
    dostaniesz od niego numer telefonu pod który może sobie zadzwonić odbiorca paczki np na godzinę
    przed planowanym przyjazdem żeby zapytać się o ewentualne opóźnienia na drodze
    w tym wypadku podajesz odbiorcy nr rej autobusu, markę, kolor i miejsce odbioru

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    w tym wypadku podajesz odbiorcy nr rej autobusu, markę, kolor i miejsce odbioru
    .. a kierowca mowi, ze pierwszy raz slyszy o jakiejs paczce

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    .. a kierowca mowi, ze pierwszy raz slyszy o jakiejs paczce
    Eeee tam. Od dawna korzystam z tego rozwiązania, gdzie jedna osoba zostawia kierowcy paczke oraz 10-20zł, a druga odbiera ją kilka godzin później i kilkaset kilometrów dalej. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby kierowca odstawił jakiś numer.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów