Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Jak wysłać paczkę kurierem?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Question Jak wysłać paczkę kurierem?

Witam !
    Przymierzam się do wystawienia kilku obiektywów na allegro. Nigdy nie wysyłałem jednak paczki kurierem.
    Wchodząc na strony przewoźników, cena wszędzie wynosi powyżej 50zł.
    Patrząc jednak po aukcjach allegro/sklepach, średnia cena wysyłki kurierskiej to 20zł.
    Jak wysyłacie wasze paczki? Znacie jakiś sposób aby obniżyć koszty przesyłki?
    Domyślam się,że ceny kuriera na sklepach internetowych wynikają z podpisanej umowy z firmą kurierską.
    Czytałem ostatnio o portalach, na których da się złożyć zamówienie na kuriera w niższej cenie. Jednak każda z tych stron ma jakieś negatywne komentarze, a bałbym się o zaginięcie paczki.
    Poradzicie?
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Uzależniony

Domyślnie Odp: Jak wysłać paczkę kurierem?

Masz w sieci mnóstwo serwisów oferujących usługi przewozów kurierskich czołowych firm w cenach, które osiągnąłbyś dopiero po podpisaniu umowy z nimi. Jest ich cała masa , poszukaj w googlach np. wysylajnajtaniej.pl i wiele innych. Masz tam przesyłkę kurierską za ok 22-25zł w zależności od opcji. Co do komentarzy negatywnych - jak to w sieci, każdego można anonimowo opluć a jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził Możesz korzystać bez obaw.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 19-12-2012 o 10:36

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Unikaj UPS, ostatnio cyrki wyprawiaja po wprowadzeniu laserowych pomiarow paczek..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

A dlaczego nie paczka Pocztą Polską?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Ostatnio edytowane przez gavin ; 19-12-2012 o 10:44

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta
    Czytałem ostatnio o portalach, na których da się złożyć zamówienie na kuriera w niższej cenie. Jednak każda z tych stron ma jakieś negatywne komentarze, a bałbym się o zaginięcie paczki.
    Poradzicie?
    Nie wiem jakie portale konkretnie masz na myśli, ja korzystałem chyba z jednego oraz allegro i oni nie mają własnych kurierów to tylko pośrednik do innych firm kurierskich (GLS, UPS, Siódemka ...) więc jeśli chodzi o ryzyko zaginięcia paczki to jest chyba takie samo jak gdy z korzystasz z tej samej firmy bezpośrednio.

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Opinie w stylu : Po 4 miesiącach nagle serwis żąda dopłaty, kurier przyjechał dopiero po kilku dniach, paczka zgubiona,itp...

--- Kolejny post ---

GLS takżę mocno obrywa...spora ilość negatywnych opinii jest niepokojąco aktualnych
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Ja używałem kilkukrotnie sendit.pl, kurier DPD. Jak do tej pory bez żadnych problemów, kurierzy terminowi, ceny bardzo dobre.
    Body, stałki, zoomik

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Ostatni wysyłałem 2 razy obiektywy firmą DHL (obiektyw 300 mm i 30 mm) i wraz z ubezpieczeniem (do 5000 PLN) kosztowało mnie po 29 PLN. Paczki nadawałem w oddziale DHL, jedyna niedogodność polega na tym, że przy ubezpieczeniu żądają pokazania obiektywów a więc trzeba byś przygotowanym do zapakowania na miejscu.
    7D MkII, C15-85, C 400 L 5.6, C35 IS 2.0 + statywy, plecaki i inne badziewie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez dapp Zobacz posta
    Ostatni wysyłałem 2 razy obiektywy firmą DHL (obiektyw 300 mm i 30 mm) i wraz z ubezpieczeniem (do 5000 PLN) kosztowało mnie po 29 PLN. Paczki nadawałem w oddziale DHL, jedyna niedogodność polega na tym, że przy ubezpieczeniu żądają pokazania obiektywów a więc trzeba byś przygotowanym do zapakowania na miejscu.
    Chyba jako standard, przy NST (ostrożnie szkło, góra) koszty w DHL są sporo wyższe, nawet przy podpisanej umowie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów