Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: Jak wysłać paczkę kurierem?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Jak wysłać paczkę kurierem?

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nu, rozwinięcie skrótu UPS na United Package Smashers wziął się oczywiście z niczego ;-)
    Z tą firmą akurat ja osobiście problemów nie miałem, ale pewnie dlatego, że jestem wyłącznie odbiorcą przesyłek nadawanych za jej pośrednictwem.

Generalnie nie ma na rynku firm bezproblemowych (testowałem K-EX, Siódemkę, Szybką Paczkę/PDP, DHL), ale najmniej problemów sprawia jednak DHL.
    No widzisz a ja głównie miałem problemy z tak tu chwalonym DHL-em. Więc może nie wytaczajmy takich dział bo to prowadzi donikąd.

Czacha - i to jest jak rozumiem powód dla którego mam nie korzystać z usług jednej z najbardziej bezproblemowych firm kurierskich (dla mnie) z jakimi się zetknąłem. Przy czym jak nawet czytam ten link to tam nie jest wszystko takie jednoznaczne i dobrze by było przeczytać umowy jakie kto zawierał, co podpisywał etc. Od takich sporów są sądy a nie fora internetowe i nie ma moim zdaniem sensu wyciągać czegoś takiego jako powód nie korzystania z usług firmy dla tzw. zwykłego kowalskiego.
    I nie o to chodzi, że bronię tu UPS-a bo mi ta firma ni swat ni brat ale chodzi o to, że ktoś zwiedziony takimi zaklęciami wybierze np. DHL który tutaj został przedstawiony jako niemal święty, a którego kurier potraktował mnie w sposób karygodnie chamski i użytkowo dla zwykłego zjadacza chleba może to być znacznie bardziej dotkliwe niż wiadomość że jedna firma ma jakieś problemy w rozliczeniach z drugą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No widzisz a ja głównie miałem problemy z tak tu chwalonym DHL-em. Więc może nie wytaczajmy takich dział bo to prowadzi donikąd.
    Pytanie pomocnicze: korzystasz z usług kuriera prywatnie czy zawodowo i czy raczej jako odbiorca, czy też nadawca?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Pytanie pomocnicze: korzystasz z usług kuriera prywatnie czy zawodowo i czy raczej jako odbiorca, czy też nadawca?
    Zawodowo, w przewadze jako odbiorca.

Pomijając to staram się swoje spostrzeżenia przenieść na potrzeby wątkotwórcy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-12-2012 o 23:58
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów