Witam.
Czy kupując sprzęt foto w Niemczech gwarancja jest respektowana w PL?
Czy nie ma z tym problemu w polskim serwisie?
Chodzi mi o puszke, lampe i obiektyw.
Witam.
Czy kupując sprzęt foto w Niemczech gwarancja jest respektowana w PL?
Czy nie ma z tym problemu w polskim serwisie?
Chodzi mi o puszke, lampe i obiektyw.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 19-12-2012 o 12:52 Powód: literówka
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
W tej chwili nie ma gwarancji "polskich" czy "niemieckich". W pudełku z aparatem jest jedna, europejska. Ważne, by był paragon lub faktura. Najlepiej drukowane, nie odręczne.
O obiektywach wiem prawie wszystko
podepnę się pod temat - moje pytanie brzmi:
jak to jest z gwarancją z media marktu ? Ile gwarancji jest na obiektyw canon 50mm 1.8 ? Czy to jest normalnie 1 rok jak na wszystko canona w PL ? Czy może media markt i inne sklepy typu agd rtv dokładają i dają 2lata gwarancji ?
aaa jeszcze pytanie czy można reklamować sprzęt w innym MediaMarkt niż w tym gdzie był kupiony sprzęt ?
Ostatnio edytowane przez salas ; 31-12-2012 o 01:19
Gwarancja producenta wynosi 12 miesiecy.
Sieciówki czasem mają jakieś "promocje" na przedłużone gwarancje, ale to są ich "gwarancje" (celowo używam ").
To, że czasem w sklepie mówią, iż gwarancja 2 lata - wystaczy paragon, nie ma nic wspólnego z gwarancją.
Jeżeli ktoś Ci mówi o jakiejś gwarancji, to zażądaj okazania dokumentu gwarancji.
Ogólna zasada jest taka, że jesli ktoś cokolwiek Ci gwarantuje, to niech Ci to pokaże na piśmie.
tego się obawiałemprzegapiłem o 2dni gwarancje, mam jakieś minimalne pyłki i myślałem żeby oddać, ale w sumie nie przeszkadzają nic a nic
dzięki za odpowiedź!
A jak to jest z gwarancją na obiektyw który bym kupił z drugiej ręki ? Czy w takim momencie kalibracja obiektywu pod moje body jest darmowa i odbywa się serwisie na Żytniej ?
I takie pytanie jeszcze - jak obiektyw jest MYDLANY (chodzi mi tu o 50mm 1/4) powiedzmy od 1.4 do 2.5 to czy kalibracja coś poprawi? Czy kalibracja wpływa tylko na ewentualny FF/BF ? :>
Ostatnio edytowane przez salas ; 31-12-2012 o 13:10