Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 1dmk2n exif

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar nniwi
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie 1dmk2n exif

witam
    posiadam 1dmk2n, chciałbym zmienić nazwe autora zdjęć w exif. aparat podłączam do komputera kablem usb i ieee 1394 lecz w żaden sposób nie łączy się z EOS Utility, sprawdzałem na xp,win7,win8, sprawdziłem wszystkie porty usb, czy istnieje inna możliwość zmiany?
    pozdrawiam

Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 1dmk2n exif

z tego co pamiętam można to również ustawić za pomocą oprogramowania dołączonego do aparatu (oryginalnego Canon)

Miasto
    Wrocław

zainstalowałem wszystko z orginalnej płyty i dalej nic, aparat komputer widzi gdzyz moge przeglądać zdjecia na karcie ale program nie działa\

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

AFAIK to działa tylko przez FrajerŁajer.
    Najczęstsze problemy powoduje wadliwy kabel (ze dwa razy tu na forum widziałem wymianę kabla jako skuteczne rozwiązanie takiego problemu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

w instrukcji masz napisane "nigdy nie podłączaj aparatu do computera przed zainstalowaniem oprogramowania.
    Oprogramowanie zainstaluje sie ale bedzie działało nieprawidłowo."

Spróbuj odinstalować Oprogramowanie aparatu,wywal z windowsa aparat.Zainstaluj prawidłowo.Pod koniec instalacji comp.zawoła o podłaczenie i właczenie aparatu,Ściągnie sterownik.Oprogramowanie powinno być zgodne z windowsem którego używasz.

Kabel USB wymagany oryginalny ,dostarczony z aparatem. [może to niekonieczne ,ale też moze byc przyczyna kłopotów.]

W instrukcji oprogramowania jest szereg testów na sprawdzenie działania EOS UTILITY i prawidłowosci instalacji ,ale to duuzo pisania.
    a instrukcję miałem w rekach ostatni raz chyba w 1996 i pewnie jej za Chiny nie odkopię.
    Tyle że to jednakowo akurat dla wszystkich EOSów cyfrowych IMHO.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 28-12-2012 o 12:03

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Spróbuj odinstalować Oprogramowanie aparatu,wywal z windowsa aparat.Zainstaluj prawidłowo.Pod koniec instalacji comp.zawoła o podłaczenie i właczenie aparatu,Ściągnie sterownik.Oprogramowanie powinno być zgodne z windowsem którego używasz.
    .
    Mnie najpierw działało normalnie,a potem przestało
    Odinstalowałem program.
    Ale bardzo proszę czy możesz opisać w miare dokładnie jak wywalić z windowsa(XP) aparat
    Tak by było wszystko "dziewicze"
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

O ile sobie przypominam jest tak że:
    Pierwsza czynność po zakupieniu aparatu Canon to: NIE PODŁĄCZAĆ do compa bez zgrania płyty firmowej z EOS UTILITY.
    Jeśli tego nie zachowamy to obsługę przechwytuje windows ustawia w panelu sterowania bodajże i jest kłopot.EOS UTILITY nie działa.Computer widzi aparat ale nie przez firmowe oprogramowanie lecz windowsaJest trochę problemów z cofnięciem tego błędu.Szczegółów w tej chwili nie pamiętam.Przeczytaj READ ME Canon EOS UTILITY.Tam to musi być.
    Ponadto należy ustawić w menu aparatu połączenie z PC,
    Zajrzyj do instrukcji oprogramowania aparatu tam masz opisane
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 19-12-2012 o 21:18

Początki nałogu Awatar fotokor1

nie chcę siać bredni ale ja po zakupie nowego aparatu usunęłąm z kompa wszysto co miało w nazwie canon i następnie postąpiłam jak opisał janmar i u mnie zadziałało - wstawiłam w aparacie moje dane
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    nie chcę siać bredni ale ja po zakupie nowego aparatu usunęłąm z kompa wszysto co miało w nazwie canon i następnie postąpiłam jak opisał janmar i u mnie zadziałało - wstawiłam w aparacie moje dane
    A możesz to opisać dokładnie
    Tak jak sześciolatkowi...
    Może być tu (chyba więcej osób by chciało) albo na priv jeżeli wolisz
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Miasto
    Wrocław

w menedżer urządzeń pokazuje brak sterownika Canon Canon EOS-1D Mark II N IEEE 1394 SBP2 Device, nie mogę go nigdzie znaleźć

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów