"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Sio do Hydeparku z tymi komputerowymi tematami![]()
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Merde Dzieki
Sata II ?? czy to Sata II mcoowane dyski ?
ja kupiłem OCZ vertexa 3 albo 4, już nie pamiętam, wersję 120 albo 128, wsadzona do kompa który posiada tylko sata II, a różnica w szybkości kolosalna, zdecydowanie się opłaca
kieszeń zamiast cdromu to caddy poszukaj czy możesz tak zrobić cdrom out, tam caddy z dyskiem 1/1,5TB tym sposobem system i programy masz na SSD i śmiga pięknie, a dane na talerzach
mocowanie jest to samo SATA a pozniej jest standart, podobnie jest z USB/1/2/3 każde ma ten sam port w który wpina się kabel, tylko im nowsze tym szybsze![]()
-------------------------
Dovie'andi se tovya sagain
Jeśli Vertex, to tylko Vertex 4 lub nowsze. Do starszych polecam dystans.
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
a co sądzicie o Samsung 840 Pro Series SSD 256GB512MB Cache, SATA III
A ja polecam Cruciala M4 co prawda mam go na stacjonarnym Komputerze od prawie 4 miesięcy prędkość nie spada nawet po 70% procentowym zapełnieniu
Jak wyżej. Dopiero Vertex 4 i nowsze mają znośne kontrolery Marvella (aka Everest aka Indilinx). Mam Vertex 3 i trochę nerwów i czasu mnie kosztowało dostrojenie go do normalności - czyli update firmware i podpięcie pod SATA II bo się jego kontroler (Sandforce) nie polubił z kontrolerem SATA III ( Marvell PCIe 9128 ) na mojej płycie głównej :/