Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Tamron 17-50 2.8 prosba o pomoc

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Tamron 17-50 2.8 prosba o pomoc

Witam
    Na wstepie zaznacze ze jestem tu nowy i jezeli wpycham ten watek tam gdzie nie trzeba lub go duplikuje to prosze o wyrozumialosc Moj problem a w sumie niepewnosc wynika z zakupionego niedawno tamrona 17-50 2.8 Do tej pory z tego zakresu uzywalem wylacznie kita ale poniewaz jest on kompletem ze canonem 450D ktorego sprzedaj postanowilem zakupic jakis zamiennik Moj wybor padl na ww tamrona Jakos zdjec nie do konca mnie satysfakcjonuje i tutaj nie wiem czy z nim wszystko ok a moje wymagania sa zbyt wygorwane czy moze trafil mi sie niecelny/mydlany egzemplarz
    Przykladowe zdjecia wstawie jezeli ktos w ogole mi odpisze nie chce zasmiecac miejsca jezeli pisze w nieodpowiednim miejscu
    Ps. dodam ze uzywam canona 60D

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Tamron 17-50 2.8 prosba o pomoc

zrób może test ? jak ogarniasz angielski to sobie poradzisz
    http://www.focustestchart.com/focus21.pdf
    liczę, że ktoś Ci pomoże, bo też ciągle się waham przed zakupem tego tamrona podobno jest dużo egzemplarzy które są mydlane przy 2.8
    wrzucaj zdjęcia, to na pewno będzie łatwiej ocenić

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez minik2304 Zobacz posta
    ...nie chce zasmiecac miejsca jezeli pisze w nieodpowiednim miejscu
    ...
    To najwyżej mody przeniosą - to dobre chłopy są

Kładź foty na hosta i dawaj linka.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna

ok juz sie robi tylko na moim necie "blyskawicy" troche zejdzie zanim sie zaladuja Ale mam wrazenie ze trafil mi sie egzemplarz ktory na ogniskowej 17mm jest bezuzyteczny Ale wciaz mam 6 dni na sprawdzenie zanim podbije gwarancje

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Nie dziś, to jutro - ktoś oceni. Tamron 17-50/2.8 to bardzo popularny obiektyw.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Niestety w tych tamronach to jest częstotliwość wyboru ,aby uzyskać w pełni zadowalające ostre szkiełko z tej serii. Dużo rodzajów owego tamrona ma po prostu mydełko przy robieniu zdjęć. Ja też posiadałem owe szkło , to tylko zdecydowałem się na zakup u cichego.

Dopiero zaczyna

wstawilem na flickr ale tam maja chyba jakies ograniczenia zwiazane z rozdzielczoscia zdjecia wiec mi poucinali oryginaly Wiec dorzucilem kropy ze 100%
    Bez bicia sie przyznaje- pierwszy raz sie bawie w takie fora itp wiec wstawie link do calej galerii
    Flickr: minik2304's Photostream

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

zdjęcie z 2.8 z folią spożywczą wygląda dokładnie jak przykład mydlanego tamrona który pokazuje Cichy na swoich aukcjach :c
    kupiłeś ten obiektyw nowy w sklepie? ile dałeś ? jak to jest z tymi 7dniami na zwrot? wysyłka czy gdzieś u siebie na miejscu?

Dopiero zaczyna

Obiektyw kupiony w fotopanoramie w krakowie cena 1299 i nawet byl na miejscu sprawdzany na tablicy i fokus odstawal troche ale stwierdzilem ze taki maly odchyl nie bedzie mi przeszkadzal przy "widoczkach" itp Ale zauwazylem ze on z odleglosci od jednego/poltora metra do okolo 3/4 metrow jest poprostu straszny W sklepie nie robia problemu moge przyjechac wymienic problem tylko ze na stanie maja jeden oprocz tego ktory tez nie blyszczal Wychodzi na to ze sobie poczekam Mina swieta i sylwester bez niczego szerokiego

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Jak nowy to słać do kalibracji. ( u mnie wyglądało to tak: wysyłka do Foto-techniki we wtorek - odbiór w piątek)
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów