Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: 5D MkI padł - 6D czy w Nikona?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 5D MkI padł - 6D czy w Nikona?

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Jeżeli tylko takie różnice widzisz pomiędzy cropem i FF, to współczuję...
    weź przestań, nie szastaj współczuciem bo kiedyś może go zabraknąć dla kogoś kto naprawdę go potrzebuje... gdzie ja napisałem że to wszystkie różnice? Rozważamy konkretny przypadek. Kolega przesiada się z 5dmk1 który mu wystarczył póki się nie rozbił.
    Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 20-12-2012 o 09:59
    600D | X-M1

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    weź przestań, nie szastaj współczuciem bo kiedyś może go zabraknąć dla kogoś kto naprawdę go potrzebuje... gdzie ja napisałem że to wszystkie różnice? Rozważamy konkretny przypadek. Kolega przesiada się z 5dmk1 który mu wystarczył póki się nie rozbił.
    Ja mam zawsze zdanie, że trzeba iść do przodu. Jak się ciągle robi to samo tym samym, to się niestety cofa, bo czas biegnie... .
    Jak się rozbił, jest okazja do zmiany na nowszy . Mnie nikt by nie przekonał do powrotu do cropa, ale może niektórzy nie widzą róznicy.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ja mam zawsze zdanie, że trzeba iść do przodu. Jak się ciągle robi to samo tym samym, to się niestety cofa, bo czas biegnie... .
    Jak się rozbił, jest okazja do zmiany na nowszy . Mnie nikt by nie przekonał do powrotu do cropa, ale może niektórzy nie widzą róznicy.
    Uogólniasz i operujesz półprawdami. Dla landszafciarzy i portreciarzy to może być prawda. Dla przyrodników i podróżników wręcz przeciwnie. Dla fotografów sportowych i koncertowych 135/2 na cropie staje się 200/2.0 a 70-200/2.8is ma na długim końcu 300. Aby mieć takie parametry na FF musieli by wydać fortunę.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Uogólniasz i operujesz półprawdami. Dla landszafciarzy i portreciarzy to może być prawda. Dla przyrodników i podróżników wręcz przeciwnie. Dla fotografów sportowych i koncertowych 135/2 na cropie staje się 200/2.0 a 70-200/2.8is ma na długim końcu 300. Aby mieć takie parametry na FF musieli by wydać fortunę.
    przecież to tylko wycinek zdjęcia, a nie 300 mm. to z pełnej klatki też można wyciąć kawałek obrazu i efekt będzie taki sam.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów