Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: 5D MkI padł - 6D czy w Nikona?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: 5D MkI padł - 6D czy w Nikona?

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ja mam zawsze zdanie, że trzeba iść do przodu. Jak się ciągle robi to samo tym samym, to się niestety cofa, bo czas biegnie... .
    Jak się rozbił, jest okazja do zmiany na nowszy . Mnie nikt by nie przekonał do powrotu do cropa, ale może niektórzy nie widzą róznicy.
    Uogólniasz i operujesz półprawdami. Dla landszafciarzy i portreciarzy to może być prawda. Dla przyrodników i podróżników wręcz przeciwnie. Dla fotografów sportowych i koncertowych 135/2 na cropie staje się 200/2.0 a 70-200/2.8is ma na długim końcu 300. Aby mieć takie parametry na FF musieli by wydać fortunę.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: 5D MkI padł - 6D czy w Nikona?

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Uogólniasz i operujesz półprawdami. Dla landszafciarzy i portreciarzy to może być prawda. Dla przyrodników i podróżników wręcz przeciwnie. Dla fotografów sportowych i koncertowych 135/2 na cropie staje się 200/2.0 a 70-200/2.8is ma na długim końcu 300. Aby mieć takie parametry na FF musieli by wydać fortunę.
    przecież to tylko wycinek zdjęcia, a nie 300 mm. to z pełnej klatki też można wyciąć kawałek obrazu i efekt będzie taki sam.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów