Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Kamera do auta - rejestrator trasy

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Kamera do auta - rejestrator trasy

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    w dobie smartfonów polecam telefon z androidem i odpowiednia aplikacja. dwa w jednym
    Poza brakiem wygody z korzystania o czym pisał już mistasz dochodzi do tego kwestia obawy o trwałość baterii i w sumie całego telefonu. Nagrywałem kiedyś tak testowo w fullHD, to po kilkunastu minutach zacząłem się obawiać, czy mój telefon się nie stopi, taki gorący się zrobił. :razz:

Cytat Zamieszczone przez mistasz Zobacz posta
    Kamerka ogarnia kąt 120 stopni. Czy to jest wystarczające?
    Szczególnie tutaj mam na myśli skrzyżowania, przejścia dla pieszych, sygnalizacja świetlna.
    W większości przypadków ten kąt jest wystarczający (zresztą on jest chyba standardem w tego typu sprzęcie), zatrzymanie się równo z linią zatrzymania na skrzyżowaniu powoduje widoczność sygnalizatora na nagraniu. Aczkolwiek sporadycznie zdarzają się skrzyżowania na których kamerka może nie objąć świateł.

Cytat Zamieszczone przez Aleximov Zobacz posta
    jak Mio 358 sprawuje się w nocy i czy powłoki na obiektywie są lepsze niż w Omedze? (dla porównania jednocześnie kręciłem filmik kompaktem zamocowanym przyssawką na szybie i było znacznie lepiej - bez tych "gwiazdek" i plam w nocy... - lepsze powłoki ).
    Powiem tak - w nocy szału nie ma, pojawiają się plamy przy źródłach światła. Odczytanie tablic rejestracyjnych samochodu jadącego z przeciwnej strony jest niemalże niewykonalne, ale z drugiej strony trzeba też pamiętać jaki to jest miniaturowy sprzęt, oraz, że nawet oko ludzkie ma problemy w takich warunkach. Do Omegi niestety nie mogę porównać, nie widziałem po prostu filmu z tego sprzętu. Może później uda mi się wrzucić jakiś fragment nocny, podglądowy na YT.

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Cytat Zamieszczone przez AdaMMus Zobacz posta
    W większości przypadków ten kąt jest wystarczający (zresztą on jest chyba standardem w tego typu sprzęcie), zatrzymanie się równo z linią zatrzymania na skrzyżowaniu powoduje widoczność sygnalizatora na nagraniu. Aczkolwiek sporadycznie zdarzają się skrzyżowania na których kamerka może nie objąć świateł
    Dzięki za opinię. Oglądałem sytuacje na skrzyżowaniach na filmikach YT z tej kamerki ale ciężko tam jednoznacznie stwierdzić. Wyglądało mi to trochę że pole widzenia za małe. Te 120 stopni jest w zasadzie standard, i większość kamerek taki ma, chociaż co niektóre mają 150 stopni. Ale z kolei obraz gorszy.
    No i nic innego chyba nie znajdę. Jestem w zasadzie zdecydowany na tą "MIO MiVue 358" i wydaje mi się najbardziej wygodna i poprawny obraz.
    Chyba że ktoś podpowie jaką kamerkę z kątem 150 stopni wziąć pod uwagę.

Za małą kasę jeżeli chcesz aby w razie wypadku był dowód to kamerka OK. Nie ma co wymagać za te pieniądze super jakości. Tutaj filmiki z rejestratora OMEGA OM205 sirmartin3z - YouTube

Uprawnienia umieszczania postów