Nie wiem jakie szczegóły sa potrzebne żeby organ medialny CSI mógł napisać że akcja serwisowa jest przeprowadzana jednorazowo Czyli jeśli stwierdzono owe IR FPC disconnecrion type 2 w obiektywie Canona S100 to podlegał on bezpłatnej wymianie. Natomiast jeśli świeżo zamontowany obiektyw jest dupnięty pod innym względem albo nowe firmware przyniosło więcej problemów niż efektu to niestety w aparacie po gwarancji pozostaje to już problemem finansowym klienta..
Może idea podforum trochę się przeżyła i warto by dopuścić inne serwisy do głosu, jest tyle innych nicków do obsadzenia a artykuł sponsorowany przeobraziłby się w wymianę informacji. Bo jeśli uważnie wsłuchać się w głos ludu (serwisowego) to nikt nie jest w stanie tego naprawić, trzeba wymieniać a zakup obiektywu przez serwis niezależny trafia na tajemnicze problemy. Tylko czemu mam płacić CSI za kolejny obiektyw skoro w aparacie jest obiektyw świeżo zamontowany przez serwis Canona ?
Pytanie o techniczną możliwość cofnięcia aktualizacji firmware jest przecież bardzo ogólnej natury, więc mam nadzieję że doczekam się odpowiedzi.