Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
Tylko, że tantal zadał 2 proste pytania, na które można odpowiedzieć bez zaglądania do aparatu...
Nie wiem jakie szczegóły sa potrzebne żeby organ medialny CSI mógł napisać że akcja serwisowa jest przeprowadzana jednorazowo Czyli jeśli stwierdzono owe IR FPC disconnecrion type 2 w obiektywie Canona S100 to podlegał on bezpłatnej wymianie. Natomiast jeśli świeżo zamontowany obiektyw jest dupnięty pod innym względem albo nowe firmware przyniosło więcej problemów niż efektu to niestety w aparacie po gwarancji pozostaje to już problemem finansowym klienta..
Może idea podforum trochę się przeżyła i warto by dopuścić inne serwisy do głosu, jest tyle innych nicków do obsadzenia a artykuł sponsorowany przeobraziłby się w wymianę informacji. Bo jeśli uważnie wsłuchać się w głos ludu (serwisowego) to nikt nie jest w stanie tego naprawić, trzeba wymieniać a zakup obiektywu przez serwis niezależny trafia na tajemnicze problemy. Tylko czemu mam płacić CSI za kolejny obiektyw skoro w aparacie jest obiektyw świeżo zamontowany przez serwis Canona ?
Pytanie o techniczną możliwość cofnięcia aktualizacji firmware jest przecież bardzo ogólnej natury, więc mam nadzieję że doczekam się odpowiedzi.