Witam, jako szcześliwie objęty akcją serwisową obejmująca felerne egzemplarze Canona Powershot S100 posiadające specyficzny numer seryjny mam w swoim aparacie wymieniony obiektyw ( a przy okazji wgrane firmware mające w zamyśle naprawiać to robi się na video przy świetle żarowym). Nie używam trybów auto i fotografuję w rawach, mam na stałe ustawione WB dzienne. Po 3 miesiącach była konieczność wyręczyć się "lajkonikiem" i ustawić mu tryb AUTO. Okazało się że aparat w świetle żarowym (lub AWB) produkuje obrazki jak poniżej.
Po szczegółowym dochodzeniu ustaliłem ze rzecz dzieje się głównie na przysłonach niższych niż 4 wyłącznie w świetle żarowym, te spostrzeżenia wysłałem wraz z aparatem i kopią informacji o poprzednim serwisowaniu aparatu na Żytnią. Dzisiaj otrzymałem kosztorys opiewający na blisko 1200 zł i uwzględniający wymianę obiektywu.
W informacji o poprzednim serwisowaniu mam napisane: naprawiono w ramach gwarancji.
Moje pytania:
1.Czy nowe części montowane w aparacie podlegają gwarancji, jeśli tak to na jakich zasadach ?
2.Czy istnieje techniczna możliwość przywrócenia poprzedniej wersji firmware, tej która była przed aktualizacją o której przeprowadzeniu zadecydował serwis ?