Cytat Zamieszczone przez jakub.photo Zobacz posta
Pomijając to, że ma martwy pixel - który mnie nie martwi i mi nie przeszkadza.. hmm wydaje mi się, że migawka działa zbyt głośno - chyba że w 5D jest taki odgłos ,,sprężyny" ale miałem styczność prędzej z tą puchą i o ile pamiętam w tamtym modelu tak nie było, jakość zdjęć jest gorsza (ciemniejsza, mniej kontrastowa) niż z 550D pod tym samym szkłem (35mm L).. Dlatego najlepiej przetestować z drugim - sprawnym bo już sam nie wiem czy to moje urojenia czy jest to jakiś ,,klekot" a zamawiałem przez sklep internetowy, dość znany i zaufany na tym forum
Cytat Zamieszczone przez darekPolsztyn Zobacz posta
albo w drugą stronę - popsuli/zaoszczędzili... Ja też w tym roku kupiłem i również głośność migawki mnie 'uderzyła' ale w sumie już się przyzwyczaiłem.
A i piksel martwy rónież posiadam
Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
Ostatnia seria 5D II ma inny dźwięk migawki. Dlaczego, nie wiem może coś poprawili.
5D3 również dość głośno kłapie moim zdaniem, poza trybem cichym, który jest genialny.

Co do martwych pikseli, proponuję przemapować matrycę poniższym sposobem - szybko, bezpiecznie, bezboleśnie, za darmo i ..zwykle działa.