porównujesz cropa z ff to tak średnio trochę... jeżeli opinie wystawiasz na podstawie GO to jeszcze bardziej średnio :P
porównujesz cropa z ff to tak średnio trochę... jeżeli opinie wystawiasz na podstawie GO to jeszcze bardziej średnio :P
malowanie malowaniem, ale odnosisz się chyba tylko do tego jak ostry obraz jest, a zawsze obiektyw będzie miał mniejszą rozdzielczość na FF, jego głębia ostrości będzie płytsza wynikająca z faktu większej matrycy.
Do piątki byle czego już nie podepniesz bo różnica jest odczuwalna...
ja powiem ci na moim przykladzie,
majac 40d macro robiłem ruskim obiektywem mocowanym odwrotnie, jakość była rewelacyjna, po podpięciu tego samego do 5-tki ten sam kadr parametry itp, jakość obrazu była co najwyżej średnia, albo mizerna![]()
Hmmm... Według mnie wszystko jest jak należy... Co do głośności to możesz mieć takie odczucie, ostatnio porównałem swoją 5dmk2 z inną starszą (sprzed 2 lat bodajże) i jest moja głośniejsza ; ) Dla mnie to żaden problem dopóty dostaję dobry obrazek z puszki ; ) Masz schizę nic więcej : P Ciesz się puszką nie wydziwiaj ; P Co do badpixela ja bym odesłał, nie po to płacisz tyle hajsu by mieć badpixel na LCD.
Co do badpixeli....
Mój znajomy zamówił Imaca. Przysłali mu model z badpixelem,odesłał, dostał nowy plus zniżke.
Nowy egzemlarz także miał uszkodzony ekran. Odesłał więc po raz kolejny, zaproponowano mu otrzymanie nowego modelu który dopiero wchodzi na rynek, więc i dłuższy czas oczekiwania.
Dostał nowy model....z zagraniczną wtyczką do prądu.
Rezultat - nowy iMac z poprawną wtyczką gratis iiii prawie 2 tysiące zniżki...
Warto więc walczyć o swoje![]()
5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L