Hej!
Poszukuję osoby z Poznania która miała/ma do czynienia z C 5D mark II gdyż doszedł do mnie taki model, ale wydaje mi się że jest wadliwy i zanim odeślę go na gwarancję, chciałbym żeby ktoś to sprawdził/porównał.. Ktoś pomoże?
Hej!
Poszukuję osoby z Poznania która miała/ma do czynienia z C 5D mark II gdyż doszedł do mnie taki model, ale wydaje mi się że jest wadliwy i zanim odeślę go na gwarancję, chciałbym żeby ktoś to sprawdził/porównał.. Ktoś pomoże?
Opisz tu swój problem.Na 90% uda się go wyjaśnić.IMHO.
Opisz jak najpełniej.
Czy po otrzymaniu aparatu coś ustawiałeś?.
Czy na początek ,korzystając z menu przywróciłeś ustawienia fabryczne .?
itd.
Jest kilku speców![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Pomijając to, że ma martwy pixel - który mnie nie martwi i mi nie przeszkadza.. hmm wydaje mi się, że migawka działa zbyt głośno - chyba że w 5D jest taki odgłos ,,sprężyny" ale miałem styczność prędzej z tą puchą i o ile pamiętam w tamtym modelu tak nie było, jakość zdjęć jest gorsza (ciemniejsza, mniej kontrastowa) niż z 550D pod tym samym szkłem (35mm L).. Dlatego najlepiej przetestować z drugim - sprawnym bo już sam nie wiem czy to moje urojenia czy jest to jakiś ,,klekot" a zamawiałem przez sklep internetowy, dość znany i zaufany na tym forum
--- Kolejny post ---
Cichy pomożesz?![]()
Ostatnia seria 5D II ma inny dźwięk migawki. Dlaczego, nie wiemmoże coś poprawili.
albo w drugą stronę - popsuli/zaoszczędzili... Ja też w tym roku kupiłem i również głośność migawki mnie 'uderzyła' ale w sumie już się przyzwyczaiłem.
A i piksel martwy rónież posiadam![]()
5D3 również dość głośno kłapie moim zdaniem, poza trybem cichym, który jest genialny.
Co do martwych pikseli, proponuję przemapować matrycę poniższym sposobem - szybko, bezpiecznie, bezboleśnie, za darmo i ..zwykle działa.
Zwykle słyszymy odgłos lustra uderzającego w tłumik.Wykonaj parę zdjęć z podniesionym lustrem [nastaw w menu] i porównaj.
Wstaw jakieś zdjęcia,te złe.
Jak na razie to zadnej wady aparatu nie widze w Twoim opisie.
5d + 35mm 1.4
ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
550 + 35mm 1.4
5D + 50mm 1.8
550 + 50mm 1.8
Wydaje mi się, że 550 jest better, albo już wariuje
Ostatnio edytowane przez jakub.photo ; 12-12-2012 o 13:15