Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Poznań - 5Dmark II test

Domyślnie Poznań - 5Dmark II test

Hej!

Poszukuję osoby z Poznania która miała/ma do czynienia z C 5D mark II gdyż doszedł do mnie taki model, ale wydaje mi się że jest wadliwy i zanim odeślę go na gwarancję, chciałbym żeby ktoś to sprawdził/porównał.. Ktoś pomoże?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie Odp: Poznań - 5Dmark II test

Opisz tu swój problem.Na 90% uda się go wyjaśnić.IMHO.
    Opisz jak najpełniej.
    Czy po otrzymaniu aparatu coś ustawiałeś?.
    Czy na początek ,korzystając z menu przywróciłeś ustawienia fabryczne .?
    itd.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Jest kilku speców
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pomijając to, że ma martwy pixel - który mnie nie martwi i mi nie przeszkadza.. hmm wydaje mi się, że migawka działa zbyt głośno - chyba że w 5D jest taki odgłos ,,sprężyny" ale miałem styczność prędzej z tą puchą i o ile pamiętam w tamtym modelu tak nie było, jakość zdjęć jest gorsza (ciemniejsza, mniej kontrastowa) niż z 550D pod tym samym szkłem (35mm L).. Dlatego najlepiej przetestować z drugim - sprawnym bo już sam nie wiem czy to moje urojenia czy jest to jakiś ,,klekot" a zamawiałem przez sklep internetowy, dość znany i zaufany na tym forum

--- Kolejny post ---

Cichy pomożesz?

Uzależniony

Ostatnia seria 5D II ma inny dźwięk migawki. Dlaczego, nie wiem może coś poprawili.

Coś już napisał

albo w drugą stronę - popsuli/zaoszczędzili... Ja też w tym roku kupiłem i również głośność migawki mnie 'uderzyła' ale w sumie już się przyzwyczaiłem.
    A i piksel martwy rónież posiadam

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jakub.photo Zobacz posta
    Pomijając to, że ma martwy pixel - który mnie nie martwi i mi nie przeszkadza.. hmm wydaje mi się, że migawka działa zbyt głośno - chyba że w 5D jest taki odgłos ,,sprężyny" ale miałem styczność prędzej z tą puchą i o ile pamiętam w tamtym modelu tak nie było, jakość zdjęć jest gorsza (ciemniejsza, mniej kontrastowa) niż z 550D pod tym samym szkłem (35mm L).. Dlatego najlepiej przetestować z drugim - sprawnym bo już sam nie wiem czy to moje urojenia czy jest to jakiś ,,klekot" a zamawiałem przez sklep internetowy, dość znany i zaufany na tym forum
    Cytat Zamieszczone przez darekPolsztyn Zobacz posta
    albo w drugą stronę - popsuli/zaoszczędzili... Ja też w tym roku kupiłem i również głośność migawki mnie 'uderzyła' ale w sumie już się przyzwyczaiłem.
    A i piksel martwy rónież posiadam
    Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Ostatnia seria 5D II ma inny dźwięk migawki. Dlaczego, nie wiem może coś poprawili.
    5D3 również dość głośno kłapie moim zdaniem, poza trybem cichym, który jest genialny.

Co do martwych pikseli, proponuję przemapować matrycę poniższym sposobem - szybko, bezpiecznie, bezboleśnie, za darmo i ..zwykle działa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Zwykle słyszymy odgłos lustra uderzającego w tłumik.Wykonaj parę zdjęć z podniesionym lustrem [nastaw w menu] i porównaj.
    Wstaw jakieś zdjęcia,te złe.
    Jak na razie to zadnej wady aparatu nie widze w Twoim opisie.

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    5D3 również dość głośno kłapie moim zdaniem, poza trybem cichym, który jest genialny.

Co do martwych pikseli, proponuję przemapować matrycę poniższym sposobem - szybko, bezpiecznie, bezboleśnie, za darmo i ..zwykle działa.

How To Fix A Hot or Dead Pixel (Canon 7D & 5D & others) - YouTube
    Martwy px jest na LCD, zrobię zaraz jakieś zdjęcia dwoma puchami w celu porównania.

Ostatnio edytowane przez jakub.photo ; 12-12-2012 o 13:15

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów