Witam
Nie znam co prawda kamerki sony, o której piszesz, ale mam gopro 2 i jako kamerkę sportową/modelarską w pełni mogę ją polecić. Jeśli poszukasz jakichkolwiek grup ekstremalistów zamieszczających w sieci swoje filmiki to wielu z nich używa właśnie gopro. Filmy wychodzą bardzo fajne, kompaktowy kształt i duża ilość akcesoriów sprawia że bez problemu można dopasować ją do własnych potrzeb. Co do sony, zaznaczam że to moja subiektywna opinia, na podstawie sprzętu grającego, a nie kamer, to uważam że firma bardzo odpuściła z jakością. Mam dwójkę dzieci, kupiłem im sprzęt sony, radioodtwarzacze (2) i jakoś szybko po gwarancji oba padły, obecnie przerzuciłęm się na produkty konkurencji, a czytając o kłopotach finansowych sony, to myślę że póki co firma ta ma lata świetności za sobą (powtarzam to moje subiektywne zdanie).
A tu masz link do strony którą lubię, goście latają modelami RC i filmują właśnie go pro
Team BlackSheep - Movies (FPV Videos)
Mają też swoją stronę na youtube, poszukaj, sporo fajnych filmów z latania w górach, albo filmowania gości skaczących ze skał na spadochronach, super.