Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: 60D kilka pytań

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 60D kilka pytań

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    ad.4. no tutaj stosuję fuzję [9 klatek co 1EV] - wtedy jest napradę nieźle!
    Właśnie tego sie obawiam bo nie lubie zbyt duzo czasu poświęceć na obróbkę zdjęć.

Czy pliki m i sRAW dużo tracą z jakości w porównaniu do tradycyjnych RAW-ów? Niewątpliwie są miejsze więc pewnie bardziej przyjazne do obróbki na wolniejszym kompie. Pliki po ok. 20MB u mnie zamulają a po tych spodziewam sie znacznie lepszej pracy.

Szkoda, że nikt nie testował współpracy z Metzem 50 wyzwalanym na odległość.

Czy w sytuacjach z pytań 3,4,5,6 dużo lepiej sprawdzi się 50D? Z tego co czytałem w teście na optyczne.pl teoretycznie 50d jest lepszy a jak to wygląda w praktyce ?

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez sumo Zobacz posta
    Właśnie tego sie obawiam bo nie lubie zbyt duzo czasu poświęceć na obróbkę zdjęć.
    No to 60D nie jest tu mistrzem niestety. Trzeba by Ci było polecić lepszą puszkę, ale przecież nie o tym jest wątek
    Poprzez użycie fuzji chciałem tylko podkreślić, że z 60D da się sporo wyciągnąć.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Mam ta puszke praktycznie od premiery. O 450D zapomniałem po godzinie używania 60D. Korpus świetnie wykonany. uchylany ekran uzywany bardzo często, szczegolnie przy filmowaniu. karty SD jak dla mnie to wielki plus. Jezeli chodzi o brak mikroregulacji to moje obiektywy 70-200 F4 ,70-200 2,8, C17-40, T17-50 VC, C50 1,8, C10-22, C85 trafiaja bezbłędnie. Duzo lepszy AF, szczegolnie przy zdjęciach sportowych. Przy słabym swietle gubi mi sie tylko 50 1,8.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    moje obiektywy 70-200 F4 ,70-200 2,8, C17-40, T17-50 VC
    Po co ci obiektywy o tak zbliżonych zakresach?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów