Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: 6d vs 1Ds mk3

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: 6d vs 1Ds mk3

Cytat Zamieszczone przez Matias Zobacz posta
    Aktualnie ceny obu aparatów są podobne.
    Hmm, jak ostatnio zaglądałem to 1dsMKIII chodził po 9000 PLN więc nie wiem czy podobne. Już blilżej do 5DMKIII.
    Powoli rozważam zakup pełnej klatki i 1DsMkIII też chodzi mi po głowie. W sumie to nawet 5D I biorę pod uwagę, ale obecnie wychodzi mi, że chyba 5D Mk II wygrywa.
    Znalazłem takie ciekawe porównanie 1DsmkIII vs 5DMkII

Canon 1Ds Mark III v.s 5D Mark II: is there is any difference in image quality? In-studio test run. ŤPhotigy: Online Studio Photography Lessons

wychodzi na to, że IQ obrazka porównywalne a "piątka" ma znacznie wyższe używalne ISO. Oczywiście AF i jakość "jedynki" ciągle kuszą, ale dla moich potrzeb rozum mówi 5DmkII :-)

W przypadku 6D myślę, że należy odpowiedzieć sobie na podobne pytania -czego oczekuję od aparatu, w jakich warunkach najczęściej fotografuję, jakiego ISO potrzeba itd itp. Być może IQ 6D jest pewnie lepsza, ale sądzę, że to w sumie w odbiorze nie jest zauważalne.
    Ostatnio edytowane przez Demonos ; 27-11-2013 o 14:30
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów