Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Tryb Av + lampa = poruszone zdjęcia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Tryb Av + lampa = poruszone zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez leevin Zobacz posta
    Witam,
    Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem to ustawienie iso na 400 czasu 1/200 i lampy w TTL (bez HHS) powinno załatwić sprawę np. na weselu.
    Raczej źle zrozumiałeś, chyba że koniecznie chcesz zepsuć zdjęcia

Mam lampę od kilku dni (YN 565) nie miałem jeszcze gdzie eksperymentować i za bardzo nie chcę (nie lubię katować sprzętu)...
    Nie katuj, tylko rób zdjęcia i ucz się.

Wiem, że nie ma uniwersalnych ustaw ale są pewnie "jakieś" zasady które mogą pomóc początkującym fotoamatorom
    Jak napisałeś "nie ma uniwersalnych ustawień", a zasady są takie, że najpierw trochę teorii, a później dużo praktyki.

dę na sylwka sala wielkość gimnastycznej tylko niżej, nie za bardzo mi się uśmiecha "walczyć" ze sprzętem pół nocy...
    Przestaw na zielony kwadracik i będzie OK. A tak poważniej to ustawienia zależą od zastanych warunków i efektu jaki chcesz osiągnąć. Czym dłuższy czas naświetlania i wyższe iso, tym więcej światła zastanego uchwycisz. IMHO albo manual i dłuższe czasy (około 1/5 - 1/50 ) lub preselekcja przysłony a w menu aparatu ustaw czasy z lampą 1/60 - 1/200 s
    Tu masz przykład: http://www.canon-board.info/technika...-zdjecz-87573/
    3 post - opisałem jak moim zdaniem zostało zrobione takie zdjęcie.
    Napisz co chcesz osiągnąć (jakieś przykładowe fotki) i jakie będzie światło na sali to może coś doradzimy.
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 19-12-2012 o 10:20
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów