wiecej pod tym linkiem (wywolane z rawow bez obrobki)
http://rapidshare.com/files/14114508..._30mm.zip.html
wiecej pod tym linkiem (wywolane z rawow bez obrobki)
http://rapidshare.com/files/14114508..._30mm.zip.html
| Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
| MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
| Za barwy odpowiada EIZO S2243|
Przyjemna GO. Zazdroszcze , ja jeszcze muszę poczekać 2 dni.
Napisz jak spisuje się autofocus, a konkretnie HSM. O FF czy BF się nie martwię , bo mieszkam 10 minutr spacerkiem od Sigma-Centrum, więc nie ma problemu z kalibracją.
Czy mógłbyś wrzucic jakieś fotki z dworu?
Pozdro.
Ostatnio edytowane przez maziboss ; 30-08-2008 o 16:47
| Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
Hm... Rozważam zakup i zdjęcia mnie przekonały. Przeraża mnie tylko to, co kolega "podsłuchał" w pobliskim Sigma Pro Centrum, pracownica tłumaczyła komuś przez telefon, że owszem, mają obiektyw, nawet trzy sztuki, ale wysyłka to nie jest najlepszy pomysł, lepiej, żeby przyjechał i sprawdził, który z nich najlepiej współpracuje z jego aparatem, bo to różnie bywa....
Pytales pewnie w foto-net w chorzowie. Tez mialem tam jechac. Rozmawialem 2 tyg temu przez gygy z ktoryms z pracownikow:
Ja: Czy ktos juz testowal te 3 sztuki ?
On: Wie Pan, caly czas ktos testuje...
Przypadkowo bylem w Silesi w fotojokerze i zobaczylem tam sigme. Podpialem, porobilem pare zdjec i okazalo sie ze dla mnie jest jak najbardziej ok ! Kupilem i nie zawracalem sobie glowy.
Prawda jest taka, ze jak Foto-net nie sprzeda tych 3 sztuk to nie zamowia kolejnych...
Prawda i to smutna....
Tak czy siak - gratuluję zakupu :-).
nie foto-net ale foto-ceny.. ze ciagle ktos testuje to sie nie dzieiw - sam testowalem i z nomen omen tez 3 sztuk, jedna mi najbardziej spasowala.. komus innemu z innym body moze bardziej siadzie inny egzemplarz - IMHO szukasz dziury w calym
fotojoker tez pewnie zamawia kilka sztuk i dopoki ich nie sprzeda nie zamowi nowych - to ma byc sklep a nie magazyn :wink:
a jak sam napisales na swoim przykladzie - tam tez caly czas ktos testuje :wink:
Jestem już w posiadaniu tej 30-stki , ale niestety trafił mi się egzemplarz z BF.
Natomiast jeżeli chodzi o pracę HSM oraz fotografowanie w świetle zastanym w pomieszczeniach to sprawdza sie dobrze.
Reasumując zadowolenie 50%. Na dniach oddaje do kalibracji.
Odezwę się jak odbiorę.
Pozdrawiam
dosłownie kilka fotek z 30-ki, niestety nie było słońca
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dosłownie kilka fotek, niestety nie było słońca
http://picasaweb.google.pl/owczarekk...ki/Sigma30f14#
Ostatnio edytowane przez anzelm-74 ; 21-09-2008 o 21:17 Powód: Automerged Doublepost