Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 96

Wątek: Sigma 30mm/1.4 opinie?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wiecej pod tym linkiem (wywolane z rawow bez obrobki)
    http://rapidshare.com/files/14114508..._30mm.zip.html
    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
    | MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
    | Za barwy odpowiada EIZO S2243|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przyjemna GO. Zazdroszcze , ja jeszcze muszę poczekać 2 dni.
    Napisz jak spisuje się autofocus, a konkretnie HSM. O FF czy BF się nie martwię , bo mieszkam 10 minutr spacerkiem od Sigma-Centrum, więc nie ma problemu z kalibracją.
    Czy mógłbyś wrzucic jakieś fotki z dworu?
    Pozdro.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anzelm-74 Zobacz posta
    Przyjemna GO. Zazdroszcze , ja jeszcze muszę poczekać 2 dni.
    Napisz jak spisuje się autofocus, a konkretnie HSM. O FF czy BF się nie martwię , bo mieszkam 10 minutr spacerkiem od Sigma-Centrum, więc nie ma problemu z kalibracją.
    Czy mógłbyś wrzucic jakieś fotki z dworu?
    Pozdro.
    Jezeli chodzi o HSM to nie narzekam. Byc moze jest ciut wolniejszy od canonowskiego ale bez przesady. Lapie to co chce, a w trudnych warunkach radzi sobi ok
    Fotki z pleneru jutro a byc moze dzisiaj wrzuce pare fotek z pub'u.
    Ostatnio edytowane przez maziboss ; 30-08-2008 o 16:47
    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zgodnie z obietnica
    Plener

Mam nadzieje ze nie musze przekonywac do zakupu tego obiektywu ?

ctom
    Guest

Domyślnie

Hm... Rozważam zakup i zdjęcia mnie przekonały. Przeraża mnie tylko to, co kolega "podsłuchał" w pobliskim Sigma Pro Centrum, pracownica tłumaczyła komuś przez telefon, że owszem, mają obiektyw, nawet trzy sztuki, ale wysyłka to nie jest najlepszy pomysł, lepiej, żeby przyjechał i sprawdził, który z nich najlepiej współpracuje z jego aparatem, bo to różnie bywa....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ctom Zobacz posta
    Hm... Rozważam zakup i zdjęcia mnie przekonały. Przeraża mnie tylko to, co kolega "podsłuchał" w pobliskim Sigma Pro Centrum, pracownica tłumaczyła komuś przez telefon, że owszem, mają obiektyw, nawet trzy sztuki, ale wysyłka to nie jest najlepszy pomysł, lepiej, żeby przyjechał i sprawdził, który z nich najlepiej współpracuje z jego aparatem, bo to różnie bywa....
    Pytales pewnie w foto-net w chorzowie. Tez mialem tam jechac. Rozmawialem 2 tyg temu przez gygy z ktoryms z pracownikow:
    Ja: Czy ktos juz testowal te 3 sztuki ?
    On: Wie Pan, caly czas ktos testuje...

Przypadkowo bylem w Silesi w fotojokerze i zobaczylem tam sigme. Podpialem, porobilem pare zdjec i okazalo sie ze dla mnie jest jak najbardziej ok ! Kupilem i nie zawracalem sobie glowy.
    Prawda jest taka, ze jak Foto-net nie sprzeda tych 3 sztuk to nie zamowia kolejnych...

ctom
    Guest

Domyślnie

Prawda i to smutna....
    Tak czy siak - gratuluję zakupu :-).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maziboss Zobacz posta
    Pytales pewnie w foto-net w chorzowie. Tez mialem tam jechac. Rozmawialem 2 tyg temu przez gygy z ktoryms z pracownikow:
    Ja: Czy ktos juz testowal te 3 sztuki ?
    On: Wie Pan, caly czas ktos testuje...

Przypadkowo bylem w Silesi w fotojokerze i zobaczylem tam sigme. Podpialem, porobilem pare zdjec i okazalo sie ze dla mnie jest jak najbardziej ok ! Kupilem i nie zawracalem sobie glowy.
    Prawda jest taka, ze jak Foto-net nie sprzeda tych 3 sztuk to nie zamowia kolejnych...
    nie foto-net ale foto-ceny.. ze ciagle ktos testuje to sie nie dzieiw - sam testowalem i z nomen omen tez 3 sztuk, jedna mi najbardziej spasowala.. komus innemu z innym body moze bardziej siadzie inny egzemplarz - IMHO szukasz dziury w calym

fotojoker tez pewnie zamawia kilka sztuk i dopoki ich nie sprzeda nie zamowi nowych - to ma byc sklep a nie magazyn :wink:

a jak sam napisales na swoim przykladzie - tam tez caly czas ktos testuje :wink:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jestem już w posiadaniu tej 30-stki , ale niestety trafił mi się egzemplarz z BF.
    Natomiast jeżeli chodzi o pracę HSM oraz fotografowanie w świetle zastanym w pomieszczeniach to sprawdza sie dobrze.
    Reasumując zadowolenie 50%. Na dniach oddaje do kalibracji.
    Odezwę się jak odbiorę.
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dosłownie kilka fotek z 30-ki, niestety nie było słońca
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dosłownie kilka fotek, niestety nie było słońca
    http://picasaweb.google.pl/owczarekk...ki/Sigma30f14#
    Ostatnio edytowane przez anzelm-74 ; 21-09-2008 o 21:17 Powód: Automerged Doublepost

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów