s!wy nic sie nie psuje? wszystko działa cacy? przez twoje sample moje koszmary o nieodpartej chęci posiadania tego szkła powróciły...... :P
s!wy nic sie nie psuje? wszystko działa cacy? przez twoje sample moje koszmary o nieodpartej chęci posiadania tego szkła powróciły...... :P
Narazie nie ma niepokojących objaw. Mam to szklo juz 3ci rok, a kupilem je uzywane. AF smiga w nim jak szalonyBiegnącą osoba w stronę fotografa nie jest wyzwaniem na seryjnych dla AF
![]()
pozdrawiam
A tak z ciekawości ile zapłaciłeś za swoją sztuke?
Dobrze nie pamiętam, ale miedzy 2-3tys euro.
pozdrawiam
Jeśli chodzi o serwisowanie i brak części zamiennych to nie jest to do końca prawdą, ponieważ serwis Canona w HK obsługuje kompleksową naprawę 200/1.8 pewnie po dziś dzień. W 2011 wymiana USM kosztowała mnie niecałe 900$ z przesyłkami. Na Żytniej rzecz jasna już wtedy mówili, że nie ma części, itp. Była możliwość wymiany w serwisie w USA ale wychodziło drożej niż w HK. Co do kosztów naprawy to nieco poniżej 3000zł za wymianę USM uważam za opłacalną w przypadku tego szkła.
RTSiak Egzemplarz z linka, który podałeś wygląda na bdb utrzymany i ciężko będzie znaleźć na ebayu lepszy za taką kwotę (w Polsce aukcje 200/1.8 to rzadkość).
Oczywiście takie obiektywy jak 70-200/2.8 IS II pomimo swoich wszystkich doskonałości nie mają startu do 200/1.8. Gdybym stał przed wyborem 70-200 i 200 to nie wahałbym się ani chwili.