Znowu bardzo przyjemnie się oglądało.
Szczególnie 1 rzecz zrobiła na mnie wrażenie: topniejący i znikający śnieg w 1:52 z prawej strony kadru. Niby szczegół, ale najbardziej zapadł w pamięć :wink:
Film moim zdaniem ładniejszy od poprzedniego, ale zbyt monotonny. Od trzeciej minuty czekałem na zamieć, a jak już się pokazała nie zrobiło to oczekiwanego wrażenia.
Były też 2 rzeczy, które mnie drażniły. Po pierwsze widoczny cień slidera w 4:48. Jest to coś, czego bardzo nie lubię i jest to dla mnie spore niedopatrzenie
Poza tym nie najlepiej wyszła 'szalejąca' nad strumieniem mgła, ale to mniej ważne.
O napisach już inni pisali.
Ogólnie jest dobrze, ale jak Kuba1 czuję lekki niedosyt. O ile w pierwszej części narzekałem na przekombinowane efekty, to uważam, że w tej nawet by pomogły. Pewnie wtedy też bym na to uwagę zwrócił, ale film byłby bardziej dynamiczny i ciekawszy.
Przyznam, że jak zobaczyłem napisy i ile czasu zostało do końca, to tylko przejrzałem ujęcia i wyłączyłem, bo dalej wyglądało to tak samo i nie było nic nowego. A szkoda.
Tak czy inaczej podobało się i czekam na następną część. Szczególnie, że wiosna pozwala na pokazanie wielu przemian, więc oczekiwania rosną![]()