Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: [Marcin Klysewicz]Bieszczady Timelapse

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: Bieszczady Timelapse

Gratuluję pomysłu i wykonania. Rewelacja!!! Oglądając takie projekty, dochodzę do wniosku, że jestem "analfabetą". Ale cieszę się, że inni mają dar "Pisania". Mnie pozostaje czytanie...
    Pozdrawiam i życzę Powodzenia.
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

obejrzałem z przyjemnością

a gdzie są te sceny z ostatnich sekund poprzedniego filmu "jesiennego", na których chatka Puchatka była cała pod śniegiem? one zrobiły na mnie największe wrażenie... i też przeszkadzają mi napisy przez ostatnie 1/3 filmu...
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Dopiero zaczyna

Ja obejrzałem sobie Zimę i pozostałe z serii. Przyłączę się do wypowiedzi kolegi. Mi pozostaje jedynie poczytać, a tym którym stwarzają problemy napisy proponuję dwa rozwiązania:
    - wyłączyć
    - nagrać własną wersję i wtedy poddać krytyce
    Napisy są w tym przypadku formą podziękowania za wsparcie materialne, moralne itd. Nie każdy ma super zaplecze i w kieszeni pełno kasy. Ci chłopacy zrealizowali w krótkim czasie 3 krótkie filmiki których głównym tematem są Bieszczady, więc niech się znajdzie taki który z równym poświeceniem stworzy coś takiego. Do tego samemu jeszcze obrobi i skleci muzykę. Ja zaś zdecydowałem że wesprę następną część, jeżeli będzie ku temu okazja.
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Uzależniony Awatar jac+

Od lat wyłącznie fotografuję. Filmowaniem się wręcz brzydzę. To po prostu nie moja bajka. Jednak timelapsy staną się chyba moją nową dziedziną wieloletniej pasji.
    Brawo Panowie!
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Genialne realizacje
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Znowu bardzo przyjemnie się oglądało.

Szczególnie 1 rzecz zrobiła na mnie wrażenie: topniejący i znikający śnieg w 1:52 z prawej strony kadru. Niby szczegół, ale najbardziej zapadł w pamięć :wink:

Film moim zdaniem ładniejszy od poprzedniego, ale zbyt monotonny. Od trzeciej minuty czekałem na zamieć, a jak już się pokazała nie zrobiło to oczekiwanego wrażenia.
    Były też 2 rzeczy, które mnie drażniły. Po pierwsze widoczny cień slidera w 4:48. Jest to coś, czego bardzo nie lubię i jest to dla mnie spore niedopatrzenie
    Poza tym nie najlepiej wyszła 'szalejąca' nad strumieniem mgła, ale to mniej ważne.
    O napisach już inni pisali.

Ogólnie jest dobrze, ale jak Kuba1 czuję lekki niedosyt. O ile w pierwszej części narzekałem na przekombinowane efekty, to uważam, że w tej nawet by pomogły. Pewnie wtedy też bym na to uwagę zwrócił, ale film byłby bardziej dynamiczny i ciekawszy.
    Przyznam, że jak zobaczyłem napisy i ile czasu zostało do końca, to tylko przejrzałem ujęcia i wyłączyłem, bo dalej wyglądało to tak samo i nie było nic nowego. A szkoda.

Tak czy inaczej podobało się i czekam na następną część. Szczególnie, że wiosna pozwala na pokazanie wielu przemian, więc oczekiwania rosną
    Ostatnio edytowane przez rysz ; 12-03-2013 o 01:16 Powód: literówka

California Dreamer
    Guest

Oba filmy piękne, podziwiam że wam się chciało, zwłaszcza w mroźne zimowe dni.

Cytat Zamieszczone przez Marcin Klysewicz Zobacz posta
    ...do filmu lato i jesien ja uzywalem recznego na korbke dlugosci jakies 130cm. ...
    Możesz coś na ten temat więcej powiedzieć ?

Miasto
    Londyn

Brawo! Kapitalne filmy , obejrzałem je już po dwa razy i myślę ze jeszcze do nich wrócę.
    Czekam z niecierpliwością na wasze następne projekty.
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

jestem pod głębokim wrażeniem

zima, jeśli film ma promować region, to może fragment z nartami ? ale to tylko takie moje...
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 14-04-2013 o 07:53

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Bardzo ładne tym bardziej, że lubię Bieszczady.

Jednej rzeczy jednak mi brakuje - pokrywania się śniegiem, myślę że mogłoby to być bardzo widowiskowe. Tym bardziej mi tego brakuje, że ostatnia scena jesieni (ta przed napisami, nie chodzi o zajawkę zimy po napisach) jakby zapowiada, że na początku zimy właśnie spadnie śnieg.
    Może na wiosnę uda się zrobić topnienie.
    Ostatnio edytowane przez michalab ; 15-04-2013 o 11:55

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów