-
Pełne uzależnienie
Napisał, że faktycznie wkradł się ten JEDEN błąd. Przeprosił twierdząc, że to niedopatrzenie. Na kolejne pytania odpisywał dość pokrętnie, oczywiście zarzucał mi stronniczość i działanie na czyjąś korzyść.
Nie odpisał mi jeszcze dlaczego w tak "nietypowy" sposób wybrał szkła do testu ani jeszcze kilku innych rzeczy.
Długo rozpisaliśmy się na temat rzetelności dziennikarskiej. Delikatnie napomknąłem, że ostatnimi czasy FK kojarzy się głównie ze stronniczością i brakiem obiektywizmu.
I hit: naczelny nie wiedział o wyznaniach Górki na żółtym forum. Chciał, żeby mu pokazać, to mu pokazałem. Twierdzi, że w takiej sytuacji ten pan już nie będzie pisał do FK.
Co prawda twierdzi też, że pan Górko nie jest pracownikiem FK i już nie pisze; co ciekawe w ostatnim numerze jakoś pisał on o lampach nikona, a strony FK wymieniają go jako pracownika tej firmy. Gdzie leży prawda, to już nie wiem, ale trochę czuję się robiony w konia.. W każdym razie czekam na kolejnego maila od naczelnego FK.
I jeszcze jedno: muszę przyznać, że człowiek jest dość cierpliwy i ma pewną klasę. Napisałem mu co myslę o ich testach (nie tylko tym ostatnim), sposobach pracy i w ogóle ile jest to warte i jakie zbiera recenzje w necie. Przyjął to raczej dzielnie, choć na pewno nie było mu miło.
Być może w ramach ratowania wizerunku pisemka (choć nie wiem czy jest co ratować po ostatnich kilku latach) pozwoli opublikować całą naszą korespondencję. Zobaczymy.
Uprawnienia umieszczania postów