Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: Canon 5D a szumy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    O, dokładnie. Dzięki wielkie.
    BTW, prowadzę sobie bardzo ciekawą korespondencję z naczelnym FK.
    O zgrozo, upiera się, że ma rację. Nawet wygląda na to, że w to wierzy..
    To zapytaj gościa dlaczego napisali, że 5D nie ma histogramu RGB podczas gdy to ustawia sie w menu.

Domyślnie

Możesz ewentualnie sprawdzić w FK. Ja nie kupowałem tylko poczytałem w Empiku

Domyślnie

A tak przy okazji to jestem ciekaw jednego. Ja przesiadłem się na Canona mjąc Nikona analoga. Przyczyną było to, że do Canona mogłem założyć manuala i światlomierz działa. W Nikonie niestety tak nie było. Ciekaw jestem jak jest np w 200D.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Napisał, że faktycznie wkradł się ten JEDEN błąd. Przeprosił twierdząc, że to niedopatrzenie. Na kolejne pytania odpisywał dość pokrętnie, oczywiście zarzucał mi stronniczość i działanie na czyjąś korzyść.

Nie odpisał mi jeszcze dlaczego w tak "nietypowy" sposób wybrał szkła do testu ani jeszcze kilku innych rzeczy.

Długo rozpisaliśmy się na temat rzetelności dziennikarskiej. Delikatnie napomknąłem, że ostatnimi czasy FK kojarzy się głównie ze stronniczością i brakiem obiektywizmu.

I hit: naczelny nie wiedział o wyznaniach Górki na żółtym forum. Chciał, żeby mu pokazać, to mu pokazałem. Twierdzi, że w takiej sytuacji ten pan już nie będzie pisał do FK.
    Co prawda twierdzi też, że pan Górko nie jest pracownikiem FK i już nie pisze; co ciekawe w ostatnim numerze jakoś pisał on o lampach nikona, a strony FK wymieniają go jako pracownika tej firmy. Gdzie leży prawda, to już nie wiem, ale trochę czuję się robiony w konia.. W każdym razie czekam na kolejnego maila od naczelnego FK.

I jeszcze jedno: muszę przyznać, że człowiek jest dość cierpliwy i ma pewną klasę. Napisałem mu co myslę o ich testach (nie tylko tym ostatnim), sposobach pracy i w ogóle ile jest to warte i jakie zbiera recenzje w necie. Przyjął to raczej dzielnie, choć na pewno nie było mu miło.

Być może w ramach ratowania wizerunku pisemka (choć nie wiem czy jest co ratować po ostatnich kilku latach) pozwoli opublikować całą naszą korespondencję. Zobaczymy.
    Jarek

Domyślnie

O dzięki Tak naprawdę to temat interesował mnie tylko w kontekście "rzetelności". Poza tym rozwarzania porównawcze mniej mnie obchodzą. Raczej interesuję się na ile sprzęt przeszkadza (hihihi) mi w tym co robię. Tak samo czytałem trochę o "szumach" i widzę, że są rózne opinie, ale stawiam ten problem bardzo daleko pomimo, że zdarza mi się robić zdjęcia na wysokich czułościach. Pozdrawiam i życzę owocnej korespondencji. Jak coś będziesz miał nowego to wrzuć może tutaj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Napisał, że faktycznie wkradł się ten JEDEN błąd. Przeprosił twierdząc, że to niedopatrzenie. Na kolejne pytania odpisywał dość pokrętnie, oczywiście zarzucał mi stronniczość i działanie na czyjąś korzyść.
    A te kolejne pytania czego dotyczyly ?
    Bo abstrahujac od szkiel i szumow to powaznych bledow zauwazylismy tu co najmniej dwa: histogram RGB i obsluga trybu M (ze niby cos trzeba wciskac a tu wystarczy drugie kolko ustawic).

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A te kolejne pytania czego dotyczyly ?
    Bo abstrahujac od szkiel i szumow to powaznych bledow zauwazylismy tu co najmniej dwa: histogram RGB i obsluga trybu M (ze niby cos trzeba wciskac a tu wystarczy drugie kolko ustawic).
    W sumie to ja nie odnosiłem się tylko do tego tekstu. Mam wrażenie, że ten "test" przepełnił u mnie czarę goryczy, która przelała się po tym ostatnim przegięciu. FK zawsze miał jakieś niedociągnięcia, potknięcia i nadużycia.
    Teraz już wiem, że ze strony redakcji nie ma dobrej woli do naprawienia takich kwestii.
    Bardzo jestem ciekaw dwóch spraw: czy przeproszą za ten "test" i przyznają się do winy oraz czy Pan Naczelny dotrzyma słowa i "redaktor" Górko przestanie pisywać do FK. Sprawdzę to sobie w Empiku, bo na FK nie wydam już nigdy ani złotówki. Po prostu nie warto.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

ja FK nie miałem w dłoniach ze 3 lata i jakoś nie żałuję, mój znajomek pstryka 5d już od 2 miesięcy i jest bardzo zadowolony choć ostatnio przyznał, że z niewiadomych przyczyn zawiesza mu się co ok 100 cyklów, no ale obraz z 5D jest nie do podrobienia jak na razie, podobno Kodak zrobił coś z full frame, ale nie widziałem efektów....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W sumie to ja nie odnosiłem się tylko do tego tekstu. Mam wrażenie, że ten "test" przepełnił u mnie czarę goryczy, która przelała się po tym ostatnim przegięciu. FK zawsze miał jakieś niedociągnięcia, potknięcia i nadużycia.
    Teraz już wiem, że ze strony redakcji nie ma dobrej woli do naprawienia takich kwestii.
    Bardzo jestem ciekaw dwóch spraw: czy przeproszą za ten "test" i przyznają się do winy oraz czy Pan Naczelny dotrzyma słowa i "redaktor" Górko przestanie pisywać do FK. Sprawdzę to sobie w Empiku, bo na FK nie wydam już nigdy ani złotówki. Po prostu nie warto.

A jak nie to pozostaje wojna medialna... tylko gdzie znajdziesz papierzasta fotogazete przychylna Canonowi .
    Zrobi sie jak w polityce i sprzyjajacych konkretnym frakcjom gazetach

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    choć ostatnio przyznał, że z niewiadomych przyczyn zawiesza mu się co ok 100 cyklów
    Jakie szkło?
    Jaka bateria (podróbka czy originał)?
    Z gripem czy bez?
    Czy formatuje kartę po stu cyklach i znowu po stu zwis?
    and last but not least: czy ma wgrany ostatni firmware?

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów