Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: Canon 5D a szumy

Domyślnie

Wracając do szumów w 5D ale też do wypocin w FK - najbardziej znamienne jest dla mnie UDOKUMENTOWANE porównanie 3 razy crop clowna 5D i 3 trzy to samo (!!! jak przy innej rozdzielczości i polu obrazowym to samo???!!!) w D200.
    Łatwo zauważyć, że D200 usunął szczegóły z jasnego (białego?) pola, (w tekście opisane jako zaleta), a przy najwyższym ISO i naświetlenie i barwa są nieakceptowalne. Natomiast 3 cropy z 5D są bardzo podobne - widać na nich to samo - oczywiście przy najwyższym ISO szum wzrasta - ale widać co trzeba.
    Reszta porównań NIE ZOSTAŁA udokumentowana w ten sam sposób.
    Dla porównania BODY - radziłbym tez panom z FK użyć tego samego szkła - np. Sigma 50 mm - jest przecie dostępna dla obu systemów ??:

Tak naprawdę ze wszystkich RAWów z 5D, które oglądałem wynika, że szumy i jakość odwzorowania szczegółów w 5D nie mają konkurencji (no jest jeszcze 1Ds...)
    Pozdrowienia

ZBAZ
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    ja FK nie miałem w dłoniach ze 3 lata i jakoś nie żałuję, mój znajomek pstryka 5d już od 2 miesięcy i jest bardzo zadowolony choć ostatnio przyznał, że z niewiadomych przyczyn zawiesza mu się co ok 100 cyklów, no ale obraz z 5D jest nie do podrobienia jak na razie, podobno Kodak zrobił coś z full frame, ale nie widziałem efektów....
    Z niepokojem czytam że 5D się wiesza !!!!! Jeżeli 100 cykli to jest 10000 fotek to jestem jeszcze bardziej przerażony bo zrobiłem do tej pory ok.1000 ale się nic nie wiesza i mało szumi

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZBAZ
    Z niepokojem czytam że 5D się wiesza !!!!! Jeżeli 100 cykli to jest 10000 fotek to jestem jeszcze bardziej przerażony bo zrobiłem do tej pory ok.1000 ale się nic nie wiesza i mało szumi
    Ja zrobiłem ostatnio 3.500. Objawy mamy niestety podobne. Chyba czas się przejść na Żytnią..
    Jarek

ZBAZ
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Ja zrobiłem ostatnio 3.500. Objawy mamy niestety podobne. Chyba czas się przejść na Żytnią..
    Czy sądzisz że to jakaś wada ukryta czy też przypadek?Czy mógłbyś opisać na czym to polega ?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZBAZ
    Czy sądzisz że to jakaś wada ukryta czy też przypadek?Czy mógłbyś opisać na czym to polega ?
    Sprawa jest prosta. Robisz zdjęcia i wszystko gra. Ja już nawet zacząłem prowokować los i chodzę na zlecenia bez backupu. Też sie nie chce zepsuć. Co za aparaty robi ten canon?
    Zaraz nas pognają za trollowanie, więc może dajmy spokój?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    więc może dajmy spokój?
    Pewnie
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?p=212702#212702

Proponuje zamknąć.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 22-02-2006 o 13:38

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A będzie tego więcej.. Ale rzeczywiście nie ten temat i nie to miejsce.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pomijajac juz sigmy (z ich rozrzutem jakosciowym to korzystanie z tych szkiel na obu to pomylka) ale odpowiadajace stalki typu 60 i 100 macro czy nawet 50'tki mozna by uzyc.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Gaztka przychylna Canonowi to.. Chip Foto-Video. Myślę, że można coś im napomknąć powinni "załapać"
    pozdrawiam
    Metus

Domyślnie

A tak na marginesie. MZ szumy w 5D są tym samym, czym majtki u tancerki

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów