Hmmm... ja np. w swoim Kironie 28mm f/2 też zauważyłem (usłyszałem), że coś lata. Rozkręciłem go (od bagnetu) i okazało się, że to kulki w łożysku latają w koszyku.
Może być to podobna rzecz?
Hmmm... ja np. w swoim Kironie 28mm f/2 też zauważyłem (usłyszałem), że coś lata. Rozkręciłem go (od bagnetu) i okazało się, że to kulki w łożysku latają w koszyku.
Może być to podobna rzecz?
No faktycznie dźwięk jest taki jak by jakieś kuleczki latały...
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
No to może to jest to... masz wkrętaki precyzyjne?! To może spróbuj jak ja![]()
Wkrętaki mam tylko jak się zabrać do rozkręcenia by dalej działało :P
Mam nadal ten obiektyw czy się go pozbyłeś ? Pytam bo jestem ciekaw czy się nie rozpadnie...
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
wszystkie canony fd dzwoniły, to mechanizmy przenoszenia przesłony hałsują jak sie potrzesie
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
też o tym słyszałem ale tak czekam aż ktoś to potwierdzi... gdyby nie to dzwonienie to obiektyw bardzo przyjemny w użyciu... na f2 może skaleczyć ostrością![]()
1,4 jest używalne... brakuje mi jeszcze przyzwyczajenia do lukania na ta zieloną diodę potwierdzenia ostrości![]()
Adapter w INFOTO ok 75zł... ma jedną wadę.... trzeba lekko przypiłować adapter bo bolec nie pozwala rozkręcić obiektywu do nieskończoności... zabieg kosmetyczny![]()
Skoro wszystko śmiga, to nie przejmuj się odgłosami i rób zdjęcia.![]()
Chłopaki, że się podczepię, bo gadacie o czymś pokroju m42 :> Nie weryfikowałem mojej sztuki, a mam Cosinon Auto f/1.4 55mm. Full jpg wypluty z puszki:
http://img145.imageshack.us/img145/6096/img5558w.jpg
Pełna dziura, ostre to czy mydełkiem powiało?![]()
Pięćdziesiatka + dodatki
Amatorsko co&kto&jak - www.facebook.com/mpfreelancer
Mhm...uwielbiam adaptery z potwierdzeniem ostrościWgl Wam powiem, że wcześnie na 1000D, to była katorga z tym obiektywem, zapiąłem pod 50D, miód ale coś mi nie pasowało, był albo ff / bf...bawiłem się w kalibrację z poziomu body i efekty PO widoczne gołym okiem (bynajmniej na 1.4).
Pięćdziesiatka + dodatki
Amatorsko co&kto&jak - www.facebook.com/mpfreelancer