Kupiłeś ?
Kupiłeś ?
nie... licytowałem, ale dałem sobie spokój... jest dość sporo podobnych aukcji. Tyle ze ja mam problem jeszcze jakie aparaty jakie mocowania mają![]()
Ostatnio edytowane przez Morfii ; 27-12-2012 o 23:48
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Moim zdaniem powinieneś pomyśleć o Takumarzemoże mi się trafiła idealna wersja smc, egzemplarz którego nie oddam nigdy
bez zafarbu, piękny bokeh, 1.4-
i tak można opowiadać
![]()
Witam od niedawna jestem posiadaczem zenitara-m 50/1,7 i mogę powiedzieć że jestem pod wrażeniemKupiłem jako tanie uzupełnienie kita który na 50mm jest do kitu
Spodziewałem się że będzie użyteczny od ok 2,8 a tu miłe zaskoczenie,obraz ostry i w pełni użyteczny od pełnej dziury :grin:
Fajna plastyka i bokeh,kolory ok poleca to szkło![]()
Moim zdaniem niema lepszej alternatywy...
A tu masz pełen zestaw
SMC TAKUMAR 50mm 1.4 IDEAŁ + Filtr + Dedelion !!! (2955333572) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Siemanko...
udało mi się nabyć Takumara SMC 1,4 no i mam jedno małe ale... coś dosłownie lata/stuka w obiektywie jak nim się porusza... czy to normalne ? Wszystko działa płynnie i bez problemów.
PS.
Czy adapter z potwierdzeniem ostrości zawsze działa tylko do przesłony f8 ?
--- Kolejny post ---
Siemanko...
udało mi się nabyć Takumara SMC 1,4 no i mam jedno małe ale... coś dosłownie lata/stuka w obiektywie jak nim się porusza... czy to normalne ? Wszystko działa płynnie i bez problemów.
PS.
Czy adapter z potwierdzeniem ostrości zawsze działa tylko do przesłony f8 ?
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
W moim Takumarze nic nie stuka. Może po prostu masz już luźne pierścienie? A co do potwierdzenia, tak to normalne że przy f8 już nie chce działać. Jest po prostu za ciemno.
normalnie coś na bank lata w środku... no i nie wiem czy zostawić obiektyw czy czekać aż coś się rozsypie ? A były jakieś obiektyw w których coś latało "dzwoniło w środku"? Pytam o tą konkretną wersję Takumara SMC
wszystkie canony fd dzwoniły, to mechanizmy przenoszenia przesłony hałsują jak sie potrzesie
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki