Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Canon 18-135 IS STM - czy naprawdę taki dobry ???

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Canon 18-135 IS STM - czy naprawdę taki dobry ???

Obiektyw do mnie dotarł :O jeszcze nie pstrykałem, czekam aż trochę się ogrzeje bo cały dzień jeździł z kurierem i przyszedł dosłownie zamarznięty
    Centur jak możesz to napisz co i jak to może jutro lub na weekendzie pstryknę trochę zdjęć na potrzeby forum
    Jeśli ogólnie ktoś chce jakieś foty z określonymi parametrami z tego obiektywu to śmiało! Postaram się pomóc chociaż z góry uprzedzam, że NIE OGARNIAM !

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    a ja to bym się chciał zapytać użytkowników, co wynika z tego, że to ten STM? jest szybszy niż USM?
    na zagranicznych forach piszą że jest ciut szybszy niż w starym 18-135 i porównywalny z USM no i jest przede wszytskim cichszy i "bardziej płynny" niż USM (cokolwiek by to miało oznaczać), STM to wynalazek głównie pod video

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Obiektyw do mnie dotarł :O jeszcze nie pstrykałem, czekam aż trochę się ogrzeje bo cały dzień jeździł z kurierem i przyszedł dosłownie zamarznięty
    Centur jak możesz to napisz co i jak to może jutro lub na weekendzie pstryknę trochę zdjęć na potrzeby forum
    Jeśli ogólnie ktoś chce jakieś foty z określonymi parametrami z tego obiektywu to śmiało! Postaram się pomóc chociaż z góry uprzedzam, że NIE OGARNIAM !
    zrób coś na skrajnych i "środkowiej" ogniskowej (60-70 mm) na max otwartej dziurze i powiedzmy F/8.0, możesz go także porównać na identycznych parametrach ekspozycji z 50/1.8, najlepiej byłoby porównać go z tamim ale rozumiem że nie masz takiej możliwości...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    najlepiej byłoby porównać go z tamim ale rozumiem że nie masz takiej możliwości...
    Ano właśnie, ciekawa alternatywa dla tamrona. Salas nie jesteś moze z Warszawy?

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Jeśli ogólnie ktoś chce jakieś foty z określonymi parametrami z tego obiektywu to śmiało!
    Na 18mm jakiś budynek, płot, latarnie coby zobaczyć dystorsję(znieksztalcenia)
    Ostatnio edytowane przez namoamo ; 21-12-2012 o 11:41

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Ano właśnie, ciekawa alternatywa dla tamrona. Salas nie jesteś moze z Warszawy?
    salas jest z Kielc (jeśli mogę to publicznie napisać), może bujniesz się i zrobicie mały "comparison" masz bliżej z Wawy niż ja z Koszalina ...;-)
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    (...) Na 18mm jakiś budynek, płot, latarnie coby zobaczyć dystorsję(znieksztalcenia)
    Wystarczy kartka papieru w kratkę, tylko duża musi być - można kilka poukładać obok siebie.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Wystarczy kartka papieru w kratkę, tylko duża musi być - można kilka poukładać obok siebie.
    Wiem, ale wolę porównywać zdjęcia robione w naturalnych warunkach.

Ja umieram w Warszawie a co dopiero w Kieleckim(mrozy) Może na wiosnę? :-)

Uprawnienia umieszczania postów