Pokaż wyniki od 21 do 30 z 125

Wątek: Jakie UWa do panoram i landszaftów (pod FF)?

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Jakie UWa do panoram i landszaftów (pod FF)?

^^
    Cichy mial w tescie chyba rawa(y).

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Zapomniałem, że na tym forum w większości zamiast robić zdjęcia, onanizuje się nad cropami 100% swoich elek i pjontek.
    Dla mnie jeszcze raz 17-40 - cud, miód, malina. Nikomu nie mieszam, dla mnie i dla wielu posiadaczy 17-40L tak po prostu jest.
    Proszę mi znaleźć w takim razie szkło, które oferuje tyle samo, a przynajmniej niewiele mniej, w kwocie do 2500zł. Ale spoko, zawsze można porównać je do szkieł za 6000-7000zł i zjechać wiarę, jaka to jest śmieszna, że poleca takie g. jakim jest 17-40.
    16-35 - nie widzę sensu, żeby do niego dokładać taką kwotę w kontekście panoram i landszaftów. Ciekawe czy byś odróżnił takie zdjęcia robione jednym i drugim szkłem.
    Też mogę być kozak i porównać 35/2 do 35/1.4 i powiedzieć jaką to wersja f/2 ma papkę w bokehu i jaki to słaby AF i w ogóle bez 35L nie wychodź nigdzie, bo nie zrobisz super jakościowo zdjęć.
    Mylisz pojecia, a w dodatku tych co im z roznych wzgledow zalezy na REALNEJ jakosci w calym kadrze probujesz przedstawic jako oszolomow...
    No i "Mnie wystarczy" to jednak cos zupenie innego niz "ostry i mucha nie siada". I nie wyskakuj juz z argumentem ostatecznym typu: "zamiast robić zdjęcia, onanizuje się nad cropami 100%"... Bo raz, ze to juz naprawde nudne gdy sie to czyta setny raz, a dwa, ze nie wiesz do czego ktos potrzebuje obiektywu (czyli -> Tobie wystarczy, a komus innemu nie).

A juz taki argument: "Proszę mi znaleźć w takim razie szkło, które oferuje tyle samo, a przynajmniej niewiele mniej, w kwocie do 2500zł." to w ogole z kosmosu. Autor watku nie szuka obiektywu za 2500, tylko prosi aby mu zaproponowac cos OSTREGO. Zrozum, ze odkladamy kryterium ceny (przynajmniej do pulapu zaproponowanego przez autora), bo tak podchodzac to na prosbe o zasugerowanie jakiegos duzego, fajnie wyciszonego i mocnego auta w nadwoziu sedan... proponujesz Golfa, 1,2 tsi bo Tobie wystarczy i przeciez w 5-ke byliście nim nad polskim morzem... no to musi byc pojemny! bagaznik co prawda nie za duzy... ale mieliscie dachowy!

Naprawde sie dziwie, ze takie rzeczy trzeba tlumaczyc na przykladach.
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 05-12-2012 o 14:08

Uprawnienia umieszczania postów