Będę przenosił studio, do większego pomieszczenia, obecnie pracowałem w pomieszczeniu 4,5m x 6,5m - dość małe i niskie, dlatego wyposażenie też było skromne i wystarczało: 2x lampa Quantuum 300 R+ 2x lampki systemowe, będę przemieszczał się do większego pomieszczenia 5,5m x 8 wysokość 250cm - też nie za duże ale lepsze niż poprzednie
Mam w planach zrobić zakupy Quantuuma, ponieważ pracując wcześniej z nimi nie miałem w ogóle problemów, bardzo dobrze się sprawdzały u mnie w studio, lampy nie są moje więc w zakup te dwie 300 R+ nie będą wchodziły w grę, ale zamierzam zakupić coś takiego:
2x Q 600 R+
2x Q 300 R+
Ewentualnie myślałem o :
x2 Q 1000 R+
x2 Q 300 R+
Tylko czy ten drugi zestaw nie będzie się ze sobą gryzł , czy lampy 300 nie będą za słabe przy 1000 i przy regulacji Quantuuma 1/32
Jeszcze jest opcja :
2x Q 600 R+
2x Q 300 R+
1x Q 1000 R+
Ostatnio słyszałem że Q są nijakie, że dużo lepsze są JinBei - co o nich myślicie, porównując do Quantuuma ?
Ostatni zestaw 5ciu lam będzie kosztował mnie 4000zł zastanawiam się nad lampami JinBei i co ewentualnie jakie lampy byście zaproponowali do właśnie tej kwoty ... ? Tylko proszę nie pisać mi o bowensach/ fomei itp. nie ta liga portfelowa
Modyfikatory/statywy/tła mam już w posiadaniu![]()