Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Jaka stałka pod cropa

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie Odp: Jaka stałka pod cropa

Pięćdziesiątka na cropie będzie trochę ciasna jak na uniwersalną stałkę. Aktualnie użytkuję 28 1.8 i bardzo dobrze mi się sprawdza jako "standard". W zasadzie w tym przedziale cenowym co podałeś, to wielkiego wyboru nie ma : albo 28 albo 35, no chyba że interesują cię szkła pozasystemowe ( sigma 30, tokina 35 ). Pozdrawiam.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Bierz C50 1.4 i nie kombinuj. Będziesz miał dużo światła. To takie szkło pośrodku a nie ma uniwersalnych stałek . A potem przyda Ci się idealnie do FF.

Pełne uzależnienie

Sam używam od dawna 50/1,4 i uważam, że to niezłe szkło w dobrej cenie, ale ogniskowa pasuje mi dopiero na FF, na cropie będzie za ciasno
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie Jaka stałka pod cropa

Cytat Zamieszczone przez szymkowski Zobacz posta
    Jak ktoś pisze, że 35mm na chrzciny to może być ciasno to dziwnie, bo ja robiłem parę zdjęć na 50mm. Wszystko zależy...
    A ja powiem, ze wszystko zalezy od tego czy robimy chrzciny czy chrzest

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
    5D, stałki, zoomy

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

A ja polecę 30mm f/1.4 od sigmy. Co prawda są pewne ale przy zakupie tego szkła. Zaprojektowane jest tylko pod Crop, ale i dzięki temu efekty na crop-ie są świetne. No i tak jak ktoś już przedemną pisał. Jeśli nie ma gwarancji to warto przestrzelić przed zakupem bo przy f/1.4 głębia ostrości jest niewielka i problemy BF/FF są mocno odczuwalne.

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    A ja polecę 30mm f/1.4 od sigmy. Co prawda są pewne ale przy zakupie tego szkła. Zaprojektowane jest tylko pod Crop, ale i dzięki temu efekty na crop-ie są świetne. No i tak jak ktoś już przedemną pisał. Jeśli nie ma gwarancji to warto przestrzelić przed zakupem bo przy f/1.4 głębia ostrości jest niewielka i problemy BF/FF są mocno odczuwalne.
    Ale napisał że kupi FF ( 5d) więc po co mu szkła do cropa.

Coś już napisał

Przez najblizszy czas będę użytkował Canona 30D. Fotografia to tylko hobby nie zarabiam na tym, więc przejście na FF o ile będzie to napewno nie teraz ani w przyszłym roku. Zdecyduję się chyba na C35mm f2.0

Używam na co dzień 35L f/1.4 na w/w 30D. Dla mnie ogniskowa wprost idealna. 50mm będzie za ciasna. Miałem i do pomieszczeń się nie nadaje.
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Coś już napisał

Ok dzięki wielkie za opinie Prawdopodobnie wpadnie C35mm f2.0. Zastanawiam się jeszcze nad Sigmą 30mm f/1.4 tylko tutaj trochę gorzej bo cena większa i nie wiadomo co się trafi..

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez christoo Zobacz posta
    Zastanawiam się jeszcze nad Sigmą 30mm f/1.4 tylko tutaj trochę gorzej bo cena większa i nie wiadomo co się trafi..
    I nie na FF.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów