Pokaż wyniki od 41 do 50 z 112

Wątek: Ceny używanych 5D MKII

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie Odp: Ceny używanych 5D MKII

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Ja ostatnio w sumie można powiedzieć, że już sprzedałem Swoje pierwsze 5D2 z przebiegiem około 140tys. + grip zamiennik za 4300zł i uważam to za cenę adekwatną do stanu sprzętu. Chociaż z drugiej strony zastanawiam się jak to jest, że ludzie kupują jeszcze 5D1 (7letnią puszkę!) za 3-3,5k. To jest dopiero chore.
    dla mnie to nie jest chore, co takiego oferuje 5dmk2 że 5dmk1 jest zły?
    5Dmk2 daje nam tylko większe iso, tryb filmowania, więcej pikseli, lepszy ekranik. - czy jest to warte dopłacenia 2000zł? - dziękuje ale nie dopłacę tyle.
    5Dmk1 ma iso 3200 w pełni używalne, 12mpx wystarcza jak na repo - do studia troszkę mało, ekranik - jak się człowiek nauczy to wie kiedy zdjęcie jest ostre a kiedy z ostrością problem, funkcja filmowania - nie używam.
    druga sprawa sprzedałeś z przebiegiem 140tyś za 4300zł - więc należy spodziewać się wydatku rzędu 1000-1200zł na nową migawkę - a kiedy to już nie wiadomo - czyli na aparat trzeba mieć zarezerwowane ponad 5000zł
    5dmk1 jeszcze można wyrwać z sensownym przebiegiem na poziomie 30-40tyś zdjęć za cenę 2800zł-3500zł (zależnie co w zestawie - dodatkowe baterie, grip, karty CF itp.) i uważam że jest to cena adekwatna do przebiegu i stanu. natomiast nie rozumiem zakupu 5dmk1 z przebiegiem 100tyś zdjęć za cenę 3000zł - to już nie warto, max co można zapłacić za ten sprzęt to 2300-2500zł.

Fakt przyznam że jak na dzień dzisiejszy miał bym kupować FF to pewnie brał bym 5dmk2 z racji na więcej pikseli. W innym wypadku nie posiadając szkieł pod FF brał bym 5dmk1 i kasę przeznaczał na szkła.
    Ostatnio edytowane przez obcy21 ; 03-12-2012 o 11:01
    Regulamin pkt 8.

Uprawnienia umieszczania postów