Panowie skoro macie oferty cenowe z gwarancją za 6500zł, to nad czym tu dumać ?
Chyba że macie na myśli import prywatny, to wtedy cena 6500zł możliwa, ale gwarancję można między bajki włożyć.
Panowie skoro macie oferty cenowe z gwarancją za 6500zł, to nad czym tu dumać ?
Chyba że macie na myśli import prywatny, to wtedy cena 6500zł możliwa, ale gwarancję można między bajki włożyć.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Za chwilę musze dokupić drugie mk2 więc poproszę o link do sklepu gdzie mogę go dostać za 6500zł.
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
Nigdzie tak nie napisałem. Nie widziałem oferty o której mówisz, więc nie wiem o czym piszesz i proszę nie dopisywać jakichś teorii do moich słów.
Każdy daje cenę taką jaką chce i to kto jaką dał, moim zdaniem nie powinno podlegać dyskusji, bo po co? Nie podoba się, to szukasz innej oferty, a może komuś innemu się spodoba i kupi. Są egzemplarze w świetnym stanie za małe pieniądze i zajechane z wysoką ceną. Zawsze tak było, w każdym segmencie i odkrycia żadnego tu nie ma.
Oprócz tego, jesteś strasznie nieobiektywny. Wziąłeś dwie skrajne oferty (mocniej używanej 5D2 z trochę wyższą ceną i nówki z jakiegoś średnio zaufanego źródła, gdzie albo nówka nie jest nówką, albo gwarancja US, albo kto tam wie co się z tym sprzętem działo), porównujesz je i wyciągasz wnioski, że ceny używek 5D2 są absurdalne... proszę Cię...
Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 01-12-2012 o 18:40
Witam
Niedawno sprzedawałem swojego mkII.
Dostałem potwierdzenie mailem od nabywcy że aparat jest w super stanie, zgodnie z zamieszczonym przeze mnie opisem w ogłoszeniu.
Chciałbym sie dowiedzieć na jakiej podstawie autor wątku sugeruje że wszystkie sprzedawane aparaty są felerne, z zakłamanym przebiegiem, używane niezgodnie z przeznaczeniem i w warunkach niebezpiecznych dla sprzętu i przez osoby podajace się za amatorów?
Poza tym wizyta w pierwszym lepszym sklepie internetowym pokazuje że ceny nowego oscylują powyżej 7000, czy więc spadek ceny o 2000 po roku używania i z przebiegiem poniżej 10 000 fotek to naprawdę nabijanie w butelkę?
Oczywiscie najlepiej byłoby kupić markową rzecz w dobrym stanie za grosze, ale tak już jakoś jest na tym swiecie że manna jakoś z nieba nie kapie. Nie kazdy musi mieć mkII, nie każdy jeździ limuzyną.
A może zamiast rozpoczynać takie dywagacje, lepiej zastanowić się jak podnieść swoje kwalifikacje, znaleźć lepszą lub dodatkową pracę i móc zarobić na to i owo, a nie dawać upust frustracjom na forum.
Uff, trochę mnie poniosło, przepraszam
"Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair
Nie mam 5 lat i nie piszę o czymś o czym nie mam pojęcia.
Tu masz nówkę Canon Eos 5D Mark II Body NOWY Gwarancja Raty (2815781431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a tu używkę nie trudno znaleźć.
Więć jak widzisz nic trudnego i nie ma tutaj dorabianej ideologii o której piszesz
--- Kolejny post ---
Mam rozenzanie o tym czym piszę więc takie daleko posunięte wnioski zostaw dla siebie. Kolejna sprawa, że nie rozumiem Twojej sugestii o dodatkowej pracy w celu dodatkowego źródła dochodumój dochód ma się dobrze a na sprzęt foto kasy mi nie brak
o jakich frustracjach piszesz? Ot ciekawi mnie skąd takie ceny nic innego. Frystratem to w takim wypadku można nazwać Ciebie bo to nie ja się uniosłem
--- Kolejny post ---
Czysta ciekawość więc nie wiem po co się tak gorączkować
Pozdrawiam
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
5k to wg mnie cena ok za puszkę z przebiegiem 10-20k
gdybym dzisiaj miał zmienić 5d2 na 5d3 to właśnie takiej kwoty bym oczekiwał (18k przebiegu)
a nabywcy gratis dorzuciłbym grip w zamienniku
5tyś... ? czasami widać aukcje po 6tyś 6.5 nawet z ostrymi przebiegami i opisami stan idealny... :-)
ale jednego nie rozumiem ...
Ja śledzę allegro na bieżąco i widzę często te same aukcje wystawiane/ponawiane, z identyczną ceną, nawet przez 2-3 miesiące widać że aparat wisi z tą samą ceną :-)
ale pomyśleć logicznie, każde wystawienie aukcji to koszta płacenia allegro - zamiast zwolnić z ceny i podać coś realnego to ktoś woli płacić za 5auckji łudząc się że sprzeda, a w końcu schodzi z ceny z musu i traci na aukcjach i sprzedaje za rozsądną cene
Dlatego nie ma co sprzedawać na allegro. Lepiej na canon-board - nic to nie kosztuje, a może i chętny się prędzej trafi![]()
pierwsze z brzegu jakie znalazłem z małym przebiegiem :
Canon eos 5D II stan idealny 12340 przebieg igła (2838133348) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
CANON EOS 5D MARK II - NISKI PRZEBIEG 2 BATERIE (2830210241) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
trzeba się też trochę potargować - zapytać o 4800, zgodzić się na 5000
aparaty z przebiegami 100-150k wystawiane po 6 czy 6,5kzł to wg mnie nieporozumienie
ale jak ktoś chce zasilać konta właścicieli Allegro czyli wzbogacić nieco panów z RPA
to może sobie rzeczywiście wystawiać do woli![]()