Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 112

Wątek: Ceny używanych 5D MKII

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Ceny używanych 5D MKII

Cytat Zamieszczone przez matijaz Zobacz posta
    Np. czyszczenie matrycy i mapowanie syfów na matrycy Dla mnie mega pożyteczna funkcja. 5dmk1 nie jest zły, tylko przestarzały.
    Ale i przestarzałym sprzętem (5d1) da się radę w miarę komfortowo robić zdjęcia ps mi się udało kupić 7 letniego z przebiegiem 15 tys w sklepowym stanie

Cytat Zamieszczone przez jasiorzaca Zobacz posta
    Ale i przestarzałym sprzętem (5d1) da się radę w miarę komfortowo robić zdjęcia ps mi się udało kupić 7 letniego z przebiegiem 15 tys w sklepowym stanie
    Jak to "w miarę komfortowo"? A co w wpływa na fakt, że ten komfort jest niepełny?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Da się komfortowo, wiadomo - ale 5D3 jest jednak duużo bardziej komfortowy
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Uzależniony

Niektórym może przeszkadzać wyświetlacz na którym nic nie widać, mimo wszystko spore szumy na wysokim iso pomijając już małą liczbę pixeli. To może wpływać na komfort pracy.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    Da się komfortowo, wiadomo - ale 5D3 jest jednak duużo bardziej komfortowy
    Amator raczej nie kupi 5D3, bo po co - chyba, że nie ma co z pieniędzmi robić.
    Choć to indywidualna sprawa, ja zawsze jednak wolę nowy sprzęt i jak można wychaczyć nowy 5D2 od TIP-a za 6500zł to trzeba brać

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Niektórym może przeszkadzać wyświetlacz na którym nic nie widać, mimo wszystko spore szumy na wysokim iso pomijając już małą liczbę pixeli. To może wpływać na komfort pracy.
    Jak sie przyzwyczaisz, to na takie niuanse nie będziesz zwracał uwagi - plastyka obrazka wszystko zrekompensuje
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez jasiorzaca Zobacz posta

a jest możliwość sprawdzenia ile razy już migawka była wymieniana ?

Dopiero zaczyna Awatar dejneks
    Miasto
    Wrocław

Jest możliwość sprawdzenia przebiegu aparatu jeżeli chodzi o zdjęcia, a jak się ma do tego tryb filmowania migawka/matryca zużywa się tak samo jak podczas zdjęć? Czy filmy ujęte są w przebiegu czy można to jakoś sprawdzić?

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta

Wiara w 7letni aparat z segmentu (jak na Polskie warunki i tamte czasy) PRO z przebiegiem 30tys. od amatora co cykał zdjęcia na wakacjach dzieciom i żonie można ustawić niemalże w jednej linii z wiarą w świętego mikołaja, zębową wróżkę, elfy, smoki, czy w bezwypadkowe 10 letnie BWM z niemiec, z przebiegiem 100tys. km od 70 letniego dziadka i inne tym podobne. Mogą się takie aparaty zdarzyć - owszem, ale jak patrze na allegro to nagle 90% 5DmkI pochodzi od amatorów. Może, ale obstawiam, że w znakomitej większości są oni 2-3-4 właścicielem tej puszki a te 30tys. to na drugiej bądź już trzeciej migawce. Tak znam 4 amatorów co maja obecnie 5D1, ale wszyscy są którymś z kolei właścicielem i żadna z tych puszek nie ma przebiegu 30-40tys. na pierwszej migawce.

Natomiast znam 2 amatorów co mają 5D2 o niskim przebiegu.

I prędzej uwierzę w 5D2 z przebiegm 30tys od amatora niż w takie samo 5D1. Dlaczego? Bo jednak realia ekonomiczne 7lat temu a 3,5 roku temu były o wiele inne. A po premierze te puszki kosztowały mniej więcej tyle samo, tylko, że sytuacja ekonomiczna (patrz pensje w 2005 a 2008 jednak się już sporo różniły). Oraz dlatego, że 5D2 to ogólnie o wiele lepszy aparat (co nie oznacza, żę uważam 5D1 za zły) - Ci, co twierdzą inaczej to po prostu w większości ludzie, których na 5D2 nie stać i starają się udowodnić za wszelką cenę, że 5D2 nie jest wcale lepszy ani wart swoje ceny.
    Taka forma pocieszania samego siebie
    Absolutnie zgadzam się z powyższym, jednak ... myślę że zdarzają się 5mk1 z niskim przebiegiem. Ja z kolei znam osoby ktore takową puszke posiadają i faktyczne przbiegi to 40-50 tys na pierwszej migawce. Dwie takie osoby znam
    Faktem jest że realia finansowe w 2005 były inne ale nie oznacza to ze wtedy nie bylo ludzi ktorych nie bylo stac na 5d.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Amator raczej nie kupi 5D3, bo po co - chyba, że nie ma co z pieniędzmi robić.
    Choć to indywidualna sprawa, ja zawsze jednak wolę nowy sprzęt i jak można wychaczyć nowy 5D2 od TIP-a za 6500zł to trzeba brać
    Kwestia zasobności portfela.
    pozdrawiam

Przemek

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów