Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Canon EF-S 550D + obiektyw do makro

Domyślnie Canon EF-S 550D + obiektyw do makro

Witam Wszystkich!
    Temat pojawiajacy sie czesto wiec przepraszam z gory za przynudzanie.Nie moge zdecydowac sie na obiektyw do makro.Ile obiektywow tyle opini jednak budzet nie pozwala na wielkie szalenstwo.Mysle tak w granicach 1500zl.Nie wiem czy tylko obiektywy canona brac pod uwage czy inne marki sa dobre do EF-S.Prosze o porade poniewaz nie mam doswiadzczenia w tym temacie.Dziekuje

Domyślnie Odp: Canon EF-S 550D + obiektyw do makro

Zastanawiam sie miedzy Canon EF 50mm f/1.8 II Autofocus Lens a Canon EF 50mm f/1.4 USM Lens oraz Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM Lens

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

A może po prostu C100/2,8 macro. Używane powinno być bez problemu do dostania w tej cenie.
    Ludzie często sprzedają mało używane obiektywy makro po chwilowej fascynacji tą tematyką.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Evie Zobacz posta
    Witam Wszystkich!
    Temat pojawiajacy sie czesto wiec przepraszam z gory za przynudzanie.Nie moge zdecydowac sie na obiektyw do makro.Ile obiektywow tyle opini jednak budzet nie pozwala na wielkie szalenstwo.Mysle tak w granicach 1500zl.Nie wiem czy tylko obiektywy canona brac pod uwage czy inne marki sa dobre do EF-S.Prosze o porade poniewaz nie mam doswiadzczenia w tym temacie.Dziekuje
    Makro to szerokie zagadnienie. Napisz co konkretnie chcesz robić, bo tylko od tego praktycznie zależy co Ci można poradzić. Generalnie szkło z "Macro" w nazwie zawsze najlepiej się sprawdzi, ale ogniskowa 60mm nie musi wcale być dobra do tego co chcesz robić - do biżuterii ok, ale do oczu owadów - nie.

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Kup pierścienie pośrednie albo Raynoxa. Jak się spodoba - poszukaj szkieł, jak nie - nie wtopisz pieniędzy.

Pozdrawiam
    6D, Tami 24-70, Sigma 70-200 OS

Witam ponownie!co do tematyki makro to detale kwiatow i owady oraz bardzo szczegolowe detale przedmiotow.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Witam
    w granicach do 1500 ja bym raczej szukał:
    1. EF-S 60 mm f/2.8 Macro USM
    2. EF 100 mm f/2.8 Macro USM
    a że planuje przejść na full frame poszedł bym w nr.2 :razz: jeśli nie trafisz jest sporo opcji dla nr.2 tokina100, tamron90, sigma105

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Evie Zobacz posta
    Witam ponownie!co do tematyki makro to detale kwiatow i owady oraz bardzo szczegolowe detale przedmiotow.
    No to tak jak kolega wyżej podał - zdecydowanie szkła z "Macro" w nazwie.

Uprawnienia umieszczania postów