Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: [JAK] Zdjecia legitymacyjne

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drozdi
    Czyli w jakiej?
    Wydrukowane na odpowiednich materialach a nie "bele czem" co komu pod reke podleci.

Cytat Zamieszczone przez Drozdi
    Kurde, ale ja tez tego nie rozumiem. ??:
    A co tu do rozumienia? Ogladnij swoje dokumenty i popatrz jak sa umieszczone zdjecia.
    Przyklady dokumentow ze skanowanymi zdjeciami: prawo jazdy, paszport, dowod osobisty nowego typu... Przyklady dokumentow z wklejanymi zdjeciami: legitymacja szkolna, ksiazeczka wojskowa, karta wedkarska...
    ...

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Chyba ze to dokumentow gdzie zdjecia sa skanowane a nie wklejane.
    Dalej nie rozumiem. Ale mniejsze z tym.
    Ostatnio edytowane przez Drozdi ; 17-02-2006 o 20:44
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

pozwolę sobie odświeżyć temat. potrzebuję wykonać zdjęcie legitymacyjne, ale będę to robił w domu. do dyspozycji jest 50D, 50mm/1.8 i 430 ex II z dyfuzorem typu stofen, a także biała ściana. myślicie, że można tym uzyskać w miarę zadowalający efekt?

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez glasseye Zobacz posta
    pozwolę sobie odświeżyć temat. potrzebuję wykonać zdjęcie legitymacyjne, ale będę to robił w domu. do dyspozycji jest 50D, 50mm/1.8 i 430 ex II z dyfuzorem typu stofen, a także biała ściana. myślicie, że można tym uzyskać w miarę zadowalający efekt?
    Nie chcę być złośliwy, ale jak potrzebowałem natychmiast zdjecia do wizy - to pani mnie zaskoczyła wyjmując 300D z kitem i 430EX bez stofena (waliła na wprost). Biorąc pod uwagę że wizę dostałem - to chyba to co masz wystarczy .

Pozdrawiam...

Domyślnie

dobra, z tym sobie poradzę, ale zastanawiam się, jak przygotować takie zdjęcia do druku. jak wyeksportuję RAW do JPG w Lightroomie bez skalowania, z rozdzielczością 300dpi i takie zaniosę do labu, to wystarczy, czy może muszę je zmniejszyć do formatu legitymacyjnego?

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi..
    dobra, z tym sobie poradzę, ale zastanawiam się, jak przygotować takie zdjęcia do druku. jak wyeksportuję RAW do JPG w Lightroomie bez skalowania, z rozdzielczością 300dpi i takie zaniosę do labu, to wystarczy, czy może muszę je zmniejszyć do formatu legitymacyjnego?
    Robiłem w labie legitymacyjne (takie które sam zrobiłem). Nie wiem jak u Ciebie, ale za taką odbitkę kobieta zawołała chyba z 5 zł za sztukę !! Wróciłem się - zrobiłem 4 sztuki na bodaj 10x15 i potem na własną gilotynę - zapłaciłem za 4 sztuki chyba 50 gr.

Pozdrawiam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Hi..

Robiłem w labie legitymacyjne (takie które sam zrobiłem). Nie wiem jak u Ciebie, ale za taką odbitkę kobieta zawołała chyba z 5 zł za sztukę !! Wróciłem się - zrobiłem 4 sztuki na bodaj 10x15 i potem na własną gilotynę - zapłaciłem za 4 sztuki chyba 50 gr.

Pozdrawiam...
    hmm.. czyli na formacie 10x15 umieściłeś 4 zdjęcia, dobrze zrozumiałem?

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    hmm.. czyli na formacie 10x15 umieściłeś 4 zdjęcia, dobrze zrozumiałem?
    Tak. Zdaje się że to było 10x15 - dokładnego formatu zdjęcia legitymacyjnego Ci teraz nie podam, ale tam miałem wymogi co do milimetra. Dałem ciut większe (chyba o 2 mm) na błąd maszyny, a moja gilotyna ma podziałkę więc ładnie się przycięło.

Pierwotnie chciałem dać pani do zrobienia od razu we właściwym formacie, ale cena mnie zabiła. Zresztą pani się znacząco uśmiechała jak mi dawała te odbitki .

Sprawdziłem sobie - zwykle format jest 3,5 cm na 4,5 cm.

Przy okazji znalazłem cennik jakiegoś labu w internecie - 1 odbitka 10x15 - 99 groszy, 4 odbitki legitymacyjne (dodruk - czyli już bez obróbki i amortyzacji aparatu) - 6 zł

Formaty jakie znalazłem:
    Zdjęcia legitymacyjne i paszportowe (format 3,5 x 4,5 cm)
    Zdjęcia maturalne (format 3,7 x 5,2 cm)
    Zdjęcia dyplomowe (format 4,5 x 6,5 cm)
    Zdjęcia do wizy USA (format 5,0 x 5,0 cm)

POzdrawiam...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów