Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Sprzedaż zdjęć - pomoc

Domyślnie Odp: Sprzedaż zdjęć - pomoc

Cytat Zamieszczone przez Forest Zobacz posta
    Poza tym radio chcę bym zrzekł się praw autorskich do tego filmu
    Widzisz kwestia jakich praw...
    Zazwyczaj w umowach odkupują od ciebie prawo autorskie majątkowe - czyli że nie będziesz miał roszczeń jeśli będą sobie publikować te materiały itd. ale zawsze zostajesz autorem.

Jeśli chodzi o prawa autorskie - podawanie się jako twórca(zresztą prawo autorskie jest niezbywalne) to odpuść to zlecenie. Będziesz miał same problemy bo już nieciekawie to wygląda.
    Zobacz jak robią studia kręcące teledyski czy zlecenia dla poważnych firm.
    Jest wzmianka o producencie, realizatorze i inwestorze. Tylko nie jest to tak nachalne jak lubią to robić amatorzy
    L-dorado
    blog

Witam ponowie. Mam kolejne pytanko odnośnie sprzedaży dwóch ujęć video w technice Timelapse, są to dwa ujęcia nocne z ruchem gwiazd i lekkim zarysem drogi mlecznej nad miastem. Ujęcia pochodzą z mojej prywatnej kolekcji i jeden jaki drugi trwają po 10 sekund. Dostałem propozycję odsprzedania ich do teledysku i tu właśnie nie wiem ile sobie za to zażyczyć bo nigdy nie sprzedawałem pojedynczych ujęć video. Dodam jeszcze że są wykonane na bardzo wysokim poziomie, do tej pory ta sztuka nie udała się nikomu w moim mieście z tąd taka propozycja. Proszę o pomoc i odpowiedź na moje pytanie.

Coś już napisał Awatar efbiaye
    Miasto
    Poznań

Forest, oceń pod kątem kieszeni kupującego. Jeśli to jacyś kolesie z sąsiedztwa to pewnie wiele nie dostaniesz - wtedy warto się zastanowić czy w ogóle warto sprzedawać materiał. Jeśli kupuje od Ciebie jakaś agencja, profesjonalny producent to wołaj min. 5K - przy założeniu, że nie odsprzedajesz na wyłączność.
    5DM3, C24-105/4L, C50/1.4, C70-200/2.8L IS II, C85/1.2L II i inne graty

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów