Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: 20D - bateria pozostawiona w aparacie rozładowuje się

Awatar Farmer1971
    Miasto
    Grabowo Kościerskie

Domyślnie Odp: 20D - bateria pozostawiona w aparacie rozładowuje się

Tak, jak myślałem- to wina czujnika otwarcia lampy. Aparat z włożoną baterią stał przez tydzień i dalej jest w pełni naładowana. Z podłączonym wyłącznikiem po 3 dniach była pusta. Swoją drogą kto tak projektuje elektronikę, że wyłącznik główny nie odcina zasilania od wszystkiego .

Ciekawa sprawa z tym czujnikiem lampy. Zobaczę, może coś mi się nie domyka. Dzisiaj zostawiłem aparat z włożoną baterią i po kilku godzinach wciąż pokazuje pełną, tak jakby dzisiaj nie było tego efektu...

Kupiłem dzisiaj zamiennik akumulatora i w związku z tym mam pytanie. Oryginalny akumulator ma napisane 7.4V, ten nowy (zamiennik Delta) jest 7.2V. Ma to jakieś znaczenie?

Pełne uzależnienie

Napięcie 7,2 -7,4V to w sumie znikoma różnica w granicach błędu i bez znaczenia dla puszki.
    Zamienniki produkowane pod szyldem DELTA należą do dobrych i są wykonywane w większości na japońskich ogniwach.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Napięcie 7,2 -7,4V to w sumie znikoma różnica w granicach błędu i bez znaczenia dla puszki.
    Zamienniki produkowane pod szyldem DELTA należą do dobrych i są wykonywane w większości na japońskich ogniwach.
    Zrobiłem rozeznanie i znalazłem sporo pozytywnych opinii na temat tej firmy. Na stronie sklepu faktycznie było napisane że to japońskie ogniwa, sprawdzać nie będę. Jak na razie wszystko działa, akumulator siedzi w body już powyżej 24 godzin i aparat włącza się normalnie, nie ma oznak rozładowania. No i dałem za to cudo całe 29zł.

Witam, gdzieś tu na forum był poruszany temat Tamrona 24-70 i rozładowującej się baterii w czasie gdy aparat nie jest używany ale nie mogę znaleźć tego wątku. Mianowicie mam ten obiektyw i właśnie on jest przyczyną rozładowywania akumulatora u mnie w body 6d. Może posiadasz ten sam obiektyw co ja więc weź to pod uwagę, jeśli nie to może spróbuj odłączyć obiektyw i sprawdzić czy samo body też rozładowuje baterię. U mnie po zmianie obiektywu na 50mm 1.8 wszystko już gra więc po prostu uważam by nie zostawiać zestawu Tamron-bateria-body razem;-)))

Pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów