Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: 20D - bateria pozostawiona w aparacie rozładowuje się

Mieszany widok

Domyślnie Odp: 20D - bateria pozostawiona w aparacie rozładowuje się

Dzięki za odpowiedź. Zastanawia mnie tylko, czy może to być wina baterii, jeśli bateria wyciągnięta z aparatu trzyma dobrze. A bateria wciąż działa bo aparat kupiłem gdzieś w 2009r i był prawie nowy a używam zupełnie amatorsko.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Cytat Zamieszczone przez maru Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedź. Zastanawia mnie tylko, czy może to być wina baterii, jeśli bateria wyciągnięta z aparatu trzyma dobrze. A bateria wciąż działa bo aparat kupiłem gdzieś w 2009r i był prawie nowy a używam zupełnie amatorsko.
    Skąd znasz stan baterii poza aparatem?
    Aparat pobiera pewną ilość prądu nawet wyłaczony.Dlatego ja wyczerpuje.
    Bez konkretnego pomiaru obciążalności czy pojemności nie mozesz ocenić stanu baterii.

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Skąd znasz stan baterii poza aparatem?
    Aparat pobiera pewną ilość prądu nawet wyłaczony.Dlatego ja wyczerpuje.
    Bez konkretnego pomiaru obciążalności czy pojemności nie mozesz ocenić stanu baterii.
    Hmm... Wygląda to tak:

-zostawiam baterię w aparacie > mija 24h > aparat nie włącza się - wniosek: bateria rozładowana
    -zostawiam baterię poza aparatem > mija X czasu > wkładam baterię do aparatu > aparat włącza się i działa prawidłowo - wniosek: bateria nie rozładowana

Dodam że problem pojawił się stosunkowo niedawno. Aparat mam kilka lat, wcześniej nie było takiego efektu, tj zostawiałem baterię wewnątrz i mogła tam sobie leżeć długo.

Dziękuję wszystkim. Na razie poszukam oryginalnej, nowej baterii Canonowskiej w dobrej cenie. Chyba że polecacie jakieś dobre niedrogie zamienniki.
    Ostatnio edytowane przez maru ; 23-11-2012 o 01:30

Awatar Farmer1971
    Miasto
    Grabowo Kościerskie

Cytat Zamieszczone przez maru Zobacz posta
    Hmm... Wygląda to tak:

-zostawiam baterię w aparacie > mija 24h > aparat nie włącza się - wniosek: bateria rozładowana
    -zostawiam baterię poza aparatem > mija X czasu > wkładam baterię do aparatu > aparat włącza się i działa prawidłowo - wniosek: bateria nie rozładowana
    Mam dokładnie taki sam problem w 7D. Nie jest to na pewno wina baterii, gdyż rozładowuje wszystkie, nawet nowe. Rozebrałem dzisiaj korpus i po wykonaniu pomiarów doszedłem do wniosku, że jest to wina zepsutego czujnika otwarcia lampy błyskowej- jest cały czas zwarty i MZ nie wyłącza przetwornicy lampy. Odłączyłem go tymczasowo i włożyłem baterię okaże się za parę dni, czy miałem rację.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów