Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: [Mateusz.] Pierwszy koncert - Boys

Mieszany widok

Domyślnie Odp: [Mateusz.] Pierwszy koncert - Boys

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    A w 500D między 400 a 800 jest duża różnica, zwłaszcza jeśli coś przepalimy
    ISO 400 również było użyte

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Od szczegółów w światłach i cieniach istotniejsze jest to, o czym jest zdjęcie. Fotografia, ogólnie, nie polega na rejestracji maksymalnej ilości szczegółów. Fotografia polega na kreowaniu obrazu.
    Problemy z brakiem szczegółów, tudzież niskim DR, mają przede wszystkim osoby, które nie opanowały trudnej sztuki kreowania obrazu.
    Oczywiście, od jakości sprzętu zależy komfort pracy i jakość materiału, w sensie technicznym. Jednak, kiedy zdjęcie jest dobre, przestaje mieć znaczenie szum, brak szczegółów w cieniach, czy wszelkiego rodzaju zafarby.
    Co komu po perfekcyjnym technicznie zdjęciu, z masa szczegółów, na którym nie ma nic ciekawego?
    Wydrukuję, oprawię i powieszę na łóżkiem.

Zdjęcia tylko w trybie manualnym Zawsze używam punktowego pomiaru światła. Obojętnie czy wąski, czy szeroki kadr...

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Może się mylę, ale wydaje mi się, że krótsze czasy nadały by niektórym zdjęciom trochę dynamiki.
    Hmm, faktycznie Pomyśle o tym następnym razem
    Ostatnio edytowane przez Mateusz. ; 20-11-2012 o 23:02

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

moim zdaniem najlepsze sa 6b, 8 i 9. wszystkie w kolorze (mnie to bardziej sie kojarzy z klimatem koncertu disco polo z portretami gwiazdy) tylko trzeba nad nim popracowac (sam jestem amatorem wiec ci nic nie podpowiem). jesli chcesz uzupelnic o wiecej fot to wg mnie mogla by sie boronic kompilacja kadrow: 15, 8, 6b, 9, 14 (z kolorami jak poprzednio).
    generalnie gratuluje zdjec - jak na pierwszy raz sa fajne (czytalem tez twoj drugi temat na forum). no i nie zgodze sie co do klimatu pokazow mody - mnie zdarza sie ogladac wystepy z pierwszego rzedu przy 1/2 artystach na scenie i nie brakuje mi klimatu koncertu. tak samo gdy ogladam zdjecia takich koncertow z podobnej perspektywy.
    co do kwestji technicznych i wyciagniecia wiecej to zgadzam sie z przedmowcami.
    zazdroszcze ci tez swiatla jakie miales - nie pamietam kiedy mielem iso 400 na koncercie
    Ostatnio edytowane przez denree ; 22-11-2012 o 02:43
    450d | 60d -> 7d | s10-20/3.5 -> c10-18/4.5-5.6 | c18-55/3.5-5.6 is II | s30/1.4 | c50/1.8 | s70-200/2.8 II

Cytat Zamieszczone przez denree Zobacz posta
    moim zdaniem najlepsze sa 6b, 8 i 9. wszystkie w kolorze (mnie to bardziej sie kojarzy z klimatem koncertu disco polo z portretami gwiazdy) tylko trzeba nad nim popracowac (sam jestem amatorem wiec ci nic nie podpowiem). jesli chcesz uzupelnic o wiecej fot to wg mnie mogla by sie boronic kompilacja kadrow: 15, 8, 6b, 9, 14 (z kolorami jak poprzednio).
    generalnie gratuluje zdjec - jak na pierwszy raz sa fajne (czytalem tez twoj drugi temat na forum). no i nie zgodze sie co do klimatu pokazow mody - mnie zdarza sie ogladac wystepy z pierwszego rzedu przy 1/2 artystach na scenie i nie brakuje mi klimatu koncertu. tak samo gdy ogladam zdjecia takich koncertow z podobnej perspektywy.
    co do kwestji technicznych i wyciagniecia wiecej to zgadzam sie z przedmowcami.
    zazdroszcze ci tez swiatla jakie miales - nie pamietam kiedy mielem iso 400 na koncercie
    Dziękuje bardzo ISO 400 bo mogłem sobie pozwolić na 2.0 przysłony - więc coś za coś.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

mateusz,
    weź sprzęt i idź na kolejny koncert
    szkoda czasu na "modlenie się" nad pierwszymi fotkami, w ten sposób nie posuniesz się do przodu

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    mateusz,
    weź sprzęt i idź na kolejny koncert
    szkoda czasu na "modlenie się" nad pierwszymi fotkami, w ten sposób nie posuniesz się do przodu
    Czekam na kolejne płatne propozycje Ciężko po 3 dniach dostać kolejne zlecenie

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów