Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: [Mateusz.] Pierwszy koncert - Boys

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie Odp: [Mateusz.] Pierwszy koncert - Boys

Cytat Zamieszczone przez Mateusz. Zobacz posta
    Czy ewentualnie mógłbym usłyszeć które? Hmm w sumie usłyszeć pewnie nie, ale przeczytać :P

sobie chwalę 28 mm1.8 oraz w sam raz jak na foto koncertowe 85 1.8

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    sobie chwalę 28 mm1.8 oraz w sam raz jak na foto koncertowe 85 1.8
    A jakie to 3 zdjęcia które byś zostawił? 85 przy cropie będzie zbyt ciasny. Teraz mam 50tke na cropie = 85

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Od szczegółów w światłach i cieniach istotniejsze jest to, o czym jest zdjęcie. Fotografia, ogólnie, nie polega na rejestracji maksymalnej ilości szczegółów. Fotografia polega na kreowaniu obrazu.
    Problemy z brakiem szczegółów, tudzież niskim DR, mają przede wszystkim osoby, które nie opanowały trudnej sztuki kreowania obrazu.
    Oczywiście, od jakości sprzętu zależy komfort pracy i jakość materiału, w sensie technicznym. Jednak, kiedy zdjęcie jest dobre, przestaje mieć znaczenie szum, brak szczegółów w cieniach, czy wszelkiego rodzaju zafarby.
    Co komu po perfekcyjnym technicznie zdjęciu, z masa szczegółów, na którym nie ma nic ciekawego?
    Wydrukuję, oprawię i powieszę na łóżkiem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

moim zdaniem najlepsze sa 6b, 8 i 9. wszystkie w kolorze (mnie to bardziej sie kojarzy z klimatem koncertu disco polo z portretami gwiazdy) tylko trzeba nad nim popracowac (sam jestem amatorem wiec ci nic nie podpowiem). jesli chcesz uzupelnic o wiecej fot to wg mnie mogla by sie boronic kompilacja kadrow: 15, 8, 6b, 9, 14 (z kolorami jak poprzednio).
    generalnie gratuluje zdjec - jak na pierwszy raz sa fajne (czytalem tez twoj drugi temat na forum). no i nie zgodze sie co do klimatu pokazow mody - mnie zdarza sie ogladac wystepy z pierwszego rzedu przy 1/2 artystach na scenie i nie brakuje mi klimatu koncertu. tak samo gdy ogladam zdjecia takich koncertow z podobnej perspektywy.
    co do kwestji technicznych i wyciagniecia wiecej to zgadzam sie z przedmowcami.
    zazdroszcze ci tez swiatla jakie miales - nie pamietam kiedy mielem iso 400 na koncercie
    Ostatnio edytowane przez denree ; 22-11-2012 o 02:43
    450d | 60d -> 7d | s10-20/3.5 -> c10-18/4.5-5.6 | c18-55/3.5-5.6 is II | s30/1.4 | c50/1.8 | s70-200/2.8 II

Cytat Zamieszczone przez denree Zobacz posta
    moim zdaniem najlepsze sa 6b, 8 i 9. wszystkie w kolorze (mnie to bardziej sie kojarzy z klimatem koncertu disco polo z portretami gwiazdy) tylko trzeba nad nim popracowac (sam jestem amatorem wiec ci nic nie podpowiem). jesli chcesz uzupelnic o wiecej fot to wg mnie mogla by sie boronic kompilacja kadrow: 15, 8, 6b, 9, 14 (z kolorami jak poprzednio).
    generalnie gratuluje zdjec - jak na pierwszy raz sa fajne (czytalem tez twoj drugi temat na forum). no i nie zgodze sie co do klimatu pokazow mody - mnie zdarza sie ogladac wystepy z pierwszego rzedu przy 1/2 artystach na scenie i nie brakuje mi klimatu koncertu. tak samo gdy ogladam zdjecia takich koncertow z podobnej perspektywy.
    co do kwestji technicznych i wyciagniecia wiecej to zgadzam sie z przedmowcami.
    zazdroszcze ci tez swiatla jakie miales - nie pamietam kiedy mielem iso 400 na koncercie
    Dziękuje bardzo ISO 400 bo mogłem sobie pozwolić na 2.0 przysłony - więc coś za coś.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

mateusz,
    weź sprzęt i idź na kolejny koncert
    szkoda czasu na "modlenie się" nad pierwszymi fotkami, w ten sposób nie posuniesz się do przodu

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    mateusz,
    weź sprzęt i idź na kolejny koncert
    szkoda czasu na "modlenie się" nad pierwszymi fotkami, w ten sposób nie posuniesz się do przodu
    Czekam na kolejne płatne propozycje Ciężko po 3 dniach dostać kolejne zlecenie

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów