Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Konwerter x1,4 - firmowy czy nie?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Marcinsxx

Domyślnie Konwerter x1,4 - firmowy czy nie?

Witam.
    Czy ktoś z was maił możliwość porównać orginalne konwertery Canona z nie firmowymi. Jak wypadają z Canonem 70-200/4. Różnica w cenie jest bardzo duża więc czy warto dołożyć i kupić orginał?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcinsxx
    Witam.
    Czy ktoś z was maił możliwość porównać orginalne konwertery Canona z nie firmowymi. Jak wypadają z Canonem 70-200/4. Różnica w cenie jest bardzo duża więc czy warto dołożyć i kupić orginał?
    Ja nie testowałem, bo nie stać mnie na takie eksperymenty. Zdaniem tych, których stać, Kenko 1.5x jest optycznie tak samo dobry jak analogiczny TC Canona.
    Dlatego kupiłem Kenko.

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja miałem podłączony TC sigmy 1,4 do 70-200 - wyszła z tego porażka.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Dopiero zaczyna Awatar dan_sto

Domyślnie

Ja nieraz w zaleznosci od potrzeby podpinam TC 2x canona do 70-200 2.8 IS autofocus chodzi poprawnie ale to nie jest to samo co 100-400 .Jesli chodzi o telekonwentery to roznie.Kiedys uzywalem rowniez soligora 2x i to byla porazka ale to w przypadku analoga
    1d Mark II | Canon 24-70 f.2.8 | CAnon 70-200 f.2.8 IS | CaNon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | StOfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetNosci..

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

kenko z białej serii (pro) jest naprawdę duuużo lepszy od tych tanich czarnych. polecam
    pozdrawiam
    Metus

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metus
    kenko z białej serii (pro) jest naprawdę duuużo lepszy od tych tanich czarnych. polecam
    Przymierzam się właśnie do zakupu tego TC i dziś własnie wpadłem na tą stronkę
    http://www.magma.pl/esklep/product_i...roducts_id=274

Trochę mnie to zbałamuciło
    Czyli nowa seria będzie czarna jak rozumiem?

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hmmmm dziwne niestety jeszcze nic mi o tym nie wiadomo. Wiem jednak, ze u pstryka stare białe były droższe niż te niby nowe pro.
    http://www.pstryk.pl/szukaj.php?zaaw...40&submit.y=42 - wygląda na na to, że cena poszła w dół
    pozdrawiam
    Metus

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

W tym sklepie co podałem wyżej mieli jeszcze w zeszłym tygodniu właśnie biały i to za 790zł.
    Wczoraj zerkam a tu nowa cena i nowe TC.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja posiadam Tamrona SP 1,4x (biały). Z tego co widze Kenko 1,4 PRO 300 to to samo. Tak samo wygladaja soczewki.
    Dziwi mnie ze na pstryku jest napisane ze Kenko nie dziala np. z EF 85/1.8.
    Ja natomiast używam swojego Tamrona 1,4 z EF 100/2.0 i wszystko jest OK (z EF 85/1.8 tez wiec nie powinno byc problemow).

Wersja Kenko 1,5x albo czarnego Tamrona 1,4x bez SP - sa gorsze. Widzialem jakies testy na PBase.
    Gdzies widzialem ze Canon 1,4x byl deczko lepszy jedynie na rogach w porownaniu do Tamrona SP 1,4.
    Jednak Tamron/Kenko jest bardziej uniwersalny i dobrze spisuje sie ze szklami macro oddalając skalę 1:1 od aparatu.

http://www.szwayko2.republika.pl/war...keh/bokeh.html

Uprawnienia umieszczania postów