Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: licznik zdjęć w 300D

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betonn
    Skoro licznik ten potrafi odczytać jedynie serwis to jak można bez udziału serwisu poznać ile mniej/więcej aparat zrobił fotek?
    Jest taka możliwość?
    Trzeba mieć canonowski program serwisowy.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    (...) numeracj zdjec "zaszytej" w aparacie i dostepnej dla serwisu albo posiadaczy C1 (odczytuje numer seryjny aparatu i numer zdjecia)
    Możesz podać źródło tej informacji? Bo ja ostatnio trochę w exifach grzebałem usilnie szukając czegoś takiego w zdjęciach z 10D/20D i póki co odpadłem...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Możesz podać źródło tej informacji? Bo ja ostatnio trochę w exifach grzebałem usilnie szukając czegoś takiego w zdjęciach z 10D/20D i póki co odpadłem...
    Hmmmm... to co pisałem było 11 października 2004 - troche ponad rok temu. Wtedy miałem 300D i CaptureOne w wersji tylko dla 300D. Teraz mam LE. Teraz numeracja jest jakaś inna. Numer seryjny aparatu pozostał ale np. u mnie zdjęcie _MG_5038.CR2 nosi serial number 000175. Pojęcia nie mam co to oznacza :-) i dlaczego tak jest.

Wtedy byłem przekonany, że numer IMG_6234.CRW i odpowiadający mu numer 0016234 oznaczał numer zdjęcia wykonanego przez aparat. To się mniej więcej zgadzało - miałem ok 16tys zdjec.

Janusz

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    Hmmmm... to co pisałem było 11 października 2004 - troche ponad rok temu. Wtedy miałem 300D i CaptureOne w wersji tylko dla 300D. Teraz mam LE. Teraz numeracja jest jakaś inna. Numer seryjny aparatu pozostał ale np. u mnie zdjęcie _MG_5038.CR2 nosi serial number 000175. Pojęcia nie mam co to oznacza :-) i dlaczego tak jest.
    Możesz mi podesłać/wystawić jakiś plik, co do którego jesteś pewny, że CaptureOne podał Ci jakąś (niezależną od nazwy) liczbę i że miała ona z grubsza sens? Np. ten _MG_5038.CR2. Poznęcał bym się nad nim trochę

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów