Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Test 24-70 2.8L + najtanszy filtr UV

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Test 24-70 2.8L + najtanszy filtr UV

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Najczęstsze zwroty z prac naukowych
    od dawna wiadomo, że = nie chciało mi się szukać pracy źródłowej
    ...można dostrzec wyraźna tendencje = ...trudno wyciągnąć konkretne wnioski
    ...o wielkim znaczeniu teoretycznym i praktycznym = chu.. mnie to interesuje
    znalezienie ostatecznej odpowiedzi na te pytania nie było na razie
    możliwe = eksperyment się nie udał, ale może uda się kiedyś opublikować wyniki
    trzy spośród zestawów danych wybrano do szczegółowej analizy = pozostałe się nie nadawały
    przedstawione są typowe wyniki = są to najlepsze wyniki
    najdokładniejsze wyniki otrzymał Maliniak = Maliniak to mój asystent
    uznaje się, że = ja uznaję, że
    powszechnie uznaje się, że = paru facetów tak uważa
    jest jasne, że wiele dalszej pracy należy włożyć, zanim pełna odpowiedz stanie się możliwa = nic z tego nie rozumiem
    ...poprawne z dokładnością do rzędu wielkości = źle
    oczekuje się, że niniejszy artykuł pobudzi zainteresowanie tą dziedzina = ten artykuł jest marny, ale inne w tej dziedzinie są podobne
    staranna analiza otrzymanych wyników = trzy strony notatek zamazały się, gdy potrąciłem szklankę z piwem
    ... bardzo ważne pole odkrywczych badań = ...bezużyteczny temat zasugerowany przez zwierzchników
    Składam podziękowania mgr Nowakowi za pomoc w pracy doświadczalnej, a dr Kowalskiemu za cenne dyskusje = Nowak odwalił czarna robotę, a Kowalski wyjaśnił mi, co oznaczają wyniki
    Zarąbiste, przepraszam z wyrażenie (dostałem kolki się ze śmiechu) nie znałem tego - jakbym czytał nie tylko z badań z polibudy, ale również co bardziej opasłe opinie na temat wypadków, w których częstym zwrotem jest - ...staranna analiza otrzymanych wyników.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 20-02-2014 o 13:46 Powód: ortografia

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Canon 24-70 2.8 L w pierwszej wersji ani na krótkim, ani na długim końcu nie powalił mnie ostrością. Miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami tego obiektywu i oba najostrzejsze były przy maksymalnej przysłonie w granicach 35-50mm. Jeśli zależy ci na czymś dłuższym i mega ostrym od pełnej dziury, to setkę L proponuję.

Coś już napisał Awatar grzegorzkalisz
    Miasto
    Warszawa

Trochę czasu minęło od napisania tego wątku, co jakiś czas dostaję powiadomieniu o nowym poście i dochodzę do wniosku, że...hmmm chętnie wywaliłbym ten wątek w kosmos z drugiej jednak strony, chętnie przyjrzałbym się tematowi gdybym miał dostęp do większej ilości filtrów UV z różnej półki.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów