Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 206

Wątek: [25-26.02] Ogolnopolski zlot Toruń

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Co z noclegiem? Planem wycieczki?
    Czekamy az Muflon sporządzi nam plan ;-)
    Ja zbyt dobrym planistom nie jestem, ale w razie potrzeby moge posłużyć za przewodnika po mieście (w którym się urodziłem).

W kwestiach technicznych:
    Mam małe autko w razie potrzeby transportu sprzętu, tudzież ludzia.
    To w temacie nocnego podróżowanie komunikacją miejską z masą sprzętu na plecach ...

Aha, na nocleg rzecz jasna się nie piszę.
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jako, że nie wiem o której godzinie zaczynamy to wypiszę jedynie miejsca które warto odwiedzić w Toruniu.
    1. Bulwar filadelfijski - ulica biegnąca wzdłuż Wisły i Starego Miasta z widokiem na mury obronne i zabytkowe kamienice. Przy okazji nisko latające ptaszki nad pobliskę Wisłą
    2. Krzywa Wieża - nie jest tak duża jak w Pizie, ale ustać pod nią nie jest łatwo.
    3. Ruiny zamku krzyżackiego - warto chociażby ze względu na przewodnika - gość nie do podrobienia.
    4. Rynek z ratuszem, pomnikiem Mikołaja Kopernika i innymi licznymi atrakcjami tj. kobiety, koty itp itd
    5. Kościół św. Jana
    6. Planetarium

W między czasie jakieś jadło na mieście suto popite trunkami wedle uznania.
    Wieczorkiem możemy zorganizować ognisko w okolicy ruin zamku dybowskiego - kiełbaski, pifko itd itp - jak będzie dużo ognia to pewnie i koty się zlecą.

Dzień drugi...
    Włóczega po starówce - czytaj street foto. Można też zachaczyc o muzeum etnograficzne w którym nie byłem i nie będę mowił czy warto czy nie
    Jeśli uda się wejść na punkt widokowy na ratuszu to imo warto aby strzelić panoramę Toronto

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ok, lista uaktualniona.

Co z noclegiem? Planem wycieczki?
    Plan wycieczki powyżej.
    A na listę noclegów do zarezerwowania, mimo apelu, nie doczekałem się do tej pory ;( Więc... chyba każdy we własnym zakresie.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    1. Bulwar filadelfijski - ulica biegnąca wzdłuż Wisły i Starego Miasta z widokiem na mury obronne i zabytkowe kamienice. Przy okazji nisko latające ptaszki nad pobliskę Wisłą
    Nie zapomnijmy o miejscu w którym zaczynał się "Rejs".

Pyciu, dziura w murze nadal zaklejona? Powtórzyć tamte wyczyny, to byłoby coś... Albo wycieczka na filar mostu

2. Krzywa Wieża - nie jest tak duża jak w Pizie, ale ustać pod nią nie jest łatwo.
    Aha, i powtarzać rytuał japońskich turystów Lepiej wejść do rzeczonej wieży na jedno piwko A obok jest fajny spichlerz, choć pewnie trochę ciężki w foceniu.

4. Rynek z ratuszem, pomnikiem Mikołaja Kopernika i innymi licznymi atrakcjami tj. kobiety, koty itp itd
    Kwiaciarki - może nie takie jak krakowskie, ale ciągle sympatyczne.

Wieczorkiem możemy zorganizować ognisko w okolicy ruin zamku dybowskiego - kiełbaski, pifko itd itp
    Nie wiem ile osób będzie, ale akurat tam to proponowałbym co cenniejszych sprzętów nie brać.

Może ktoś może załatwić jakiś plener industrial, Tormięs i te sprawy?

Poza tym polecam wycieczkę za Wisłę, do rezerwatu. Nie wiem do końca jak tam jest legalnie z łażeniem, ale kiedyś byłem i robi spore wrażenie - wszystko (spróchniałe pnie itp.) jest zostawione kompletnie tak jak natura ułożyła, zero ingerencji człowieka. A bardziej w stronę południową również jest kilka malowniczych zakątków.

Kilka ładnych parków: jeden dokładnie przy placu Rapackiego, a drugi, Bydgoski, trochę dalej ale też fajnie.

W muzeum etnograficznym koniecznie poszukajcie pomnika przyjaźni polsko-duńskiej :-D

Z zamków to może jeszcze ruiny w Kaszczorku - nie tak okazałe jak dybowskie, ale IMHO bardziej klimatyczne.

Kol. Pyciu zapewne będzie w stanie pokazać kilka fajnych klubów i opowiedzieć kilka historii... te pościgi za tramwajem... ech, łezka się w oku kręci ;-)

(Wszystko to oczywiście uwagi erotomana-teoretyka, bo w Toruniu na dłużej byłem ostatnio 3 lata temu)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ciechocinek

Domyślnie

Proponuje zgłaszać ile osób chętnych na nocleg w PTTK, bo wypadałoby zarezerwować, czasu coraz mniej. Chyba że ktos ma lepszą propozycje.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

hehs i bedzie sie dzialo .. juz czuje po kosciach
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

asterix - nie zapomnij całej stopki wziąść ze sobą

Coś już napisał Awatar lemina
    Miasto
    Nie z Polski

Domyślnie

I mnie tam nie będzie Szkoda, ale życzę Wam miłej zabawy

Jeśli chodzi o laski, to dopiszę, że lasek przy miasteczku studenckim bywa czasem ciekawy Jakąś studentkę można upowolwać Ale generalnie poszukajcie koniecznie pomnika przyjaźni polsko-duńskiej (jak pisał muflon). Podobno został przeniesiony do skansenu, ale kto to wie?

Jeśli chodzi o Toruń, to kiedyś wędrując w okolicach zaduszek po cmentarzach zrobiły na mnie wrażenie wierszyki na grobach

Miłego zlotu.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Lista zgłoszeń wygląda tak:
    1. Auwo
    2. Festyk+brat+dziewczyna+Nikon
    3. Cichy
    4. Asterix
    5. SimOn!
    5. pyciu
    6. mxw
    7. marcingreen
    8. Cz@rek
    9. Rydzyk007
    10. rysib
    11. Tomasz Goliński

Być może:
    12. borkomar
    13. bonk

PROSZĘ WYSYŁAĆ DO AUWO INFORMACJE, JEŚLI KTOŚ CHCE NOCLEG!
    Jutro wieczorem mija termin. Po tym terminie, każdy dba o siebie.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

sie zglosilem do auvo i tu tez napisze.. PROSZE O NOCLEG heheh
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów