Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Canon 1100D na pierwsze "lustro" - czy warto, czy się opłaca, itp. ...

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Michał Cz.

Domyślnie Odp: Canon 1100D na pierwsze "lustro" - czy warto, czy się opłaca, itp. ...

Cytat Zamieszczone przez Flotsam Zobacz posta
    (...) A jeżeli aparat będzie Ci słyżył przez 6 lat, a potem kupisz coś innego? Cóż, to, też można nazwać stratą, jeżeli nie zarabiasz na fotografowaniu, to każdy zakup nie jest inwestycją i w saldzie domowych wydatków figuruje pod "winien".
    Ujęte idealnie - Tak to będzie raczej zakup na parę ładnych lat, więc raczej nie planuję go odsprzedawać (zostanie "zajechany" jak obecny S3IS ) Poza tym wydatek zaksięgowany w kolumnie "winny" - popłakałem się ze śmiechu lepiej bym tego nie ujął ))

Cytat Zamieszczone przez Flotsam Zobacz posta
    Kit-raczej mało trwały, jeżeli się intensywnie używa, ale może dac duzo radość i ma korzystny stosunek jakości do ceny. Jakość? To znów troche indywidualne. Zobacz na te zdjęcia: http://www.canon-board.info/pozostal...x-800px-30159/ i zastanów się, czy wystarczy Ci, że będziesz robił/miał techniczną możliwość zrobienia takich obrazkow.
    Przeglądnąłem te zdjęcia i na prawdę widzę różnicę - obecny S3 by trochę gorszym świetle strasznie się gubił. Odnośnie "rozwijania" tego zestawu to za miesiąc lub dwa planuję rozbudować ten zestaw o jakieś oko co "łapie" dużo więcej światła niż 18-55 lub może jakieś tele...

Cytat Zamieszczone przez tlustyx
    Co do samego KIT-a 18-55is to jeśli nie fotografowałeś lepszymi obiektywami, nie posmakowałeś czegoś z wyższej półki to będziesz na pewno zadowolony, to będzie jak przesiadka z malucha do mercedesa
    Już mi się podoba to porównanie

Dzięki piękne za odpowiedzi - teraz przynajmniej wszystko zaczyna mi się powoli klarować

A i jeszcze jedno pytanie mi przychodzi do głowy: Jak radzi sobie AF w tym modelu? Jaki jest czas reakcji AF w trybie ciągłym lub mieszanym w odniesieniu do S3IS? Dużo szybciej "łapie"? Jakie są wasze doświadczenia w tej działce? (zdjęcia choćby z meczu koszykówki )

P.S jak sprawuje się w niem tryb Macro? Wiem wiem, mam "rozjechany" wachlarz zainteresowań, ale cóż na to poradzić Bardzo lubię fotografię sportową i makro

P.S 2 Czy jest (a jak jest) to jak się sprawuje tryb "B" w tym Canonie? I czy trzeba "trzymać spust" czy jest np opcja ponownego wciśnięcia spustu (dajmy na to po np.: 5 minutach...) ?

Pozdrawiam,
    Michał Cz.
    Ostatnio edytowane przez Michał Cz. ; 16-11-2012 o 14:16
    Cogito ergo sum!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów