Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Quantuum R+ 300 (...)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Quantuum R+ 300 (...)

Kupujesz jeden komplet (nadajnik + odbiornik). Nadajnik zakladasz na sanki aparatu, odbiornik laczysz z jedna z lamp (nadajniek musi miec gniazdo i kabel do podlazenia do lampy studyjnej). Ustawiasz moc lamp (recznie), naciskasz spust aparatu, radiowo wyzwala Ci sie pierwsza lampa (ta z odbiornikie). Pierwsza lampa blyska i przez fotocele (wbudowana w druga lampe) odpala druga.

Cytat Zamieszczone przez Mateusz. Zobacz posta
    Teraz kupiłbym wyzwalacze - zauważyłem że większość fotografów zazwyczaj korzysta z wyzwalaczów więc coś w nich musi być.
    Czy nie za szybko kupujesz te graty? Moglbys choc troche poczytac co i dlaczego sie stosuje.

Domyślnie Odp: Quantuum R+ 300 (...)

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Kupujesz jeden komplet (nadajnik + odbiornik). Nadajnik zakladasz na sanki aparatu, odbiornik laczysz z jedna z lamp (nadajniek musi miec gniazdo i kabel do podlazenia do lampy studyjnej). Ustawiasz moc lamp (recznie), naciskasz spust aparatu, radiowo wyzwala Ci sie pierwsza lampa (ta z odbiornikie). Pierwsza lampa blyska i przez fotocele (wbudowana w druga lampe) odpala druga.

Czy nie za szybko kupujesz te graty? Moglbys choc troche poczytac co i dlaczego sie stosuje.
    Ok teraz już coś więcej wiem Hmm oczywiście najpierw poczytam, ale chciałbym też się już w to zaopatrzyć i móc czytać i od razu w praktyce użytkować. Może wtedy szybciej załapie. Czyli w sklepie jeśli będę pytał o wyzwalacze to należy powiedzieć że do C500D i lamp studyjnych Q R+300 tak? Obojętnie jaką firmę wybiorę? Czy to YONGNUO czy Phottix? Zauważyłem że są też wielokanałowe. Czym to się różni? Kupić jednokanałowe czy wielo?

Uprawnienia umieszczania postów